Jump to content

Dug prema hzzo-u za koji me tereti porezna uprava


peki2701

Preporučene objave

Poštovani,

nalazim se u nezavidnoj situaciji i molio bih za savijet!

Imam 25 godina, upravo završavam fakultet (izvanredni studiji),nikada nisam radio niti sam bio prijavljen na burzi. Do 18-te godine zdravstveno osiguranje mi je bilo preko roditelja a nakon toga gubim pravo to pravo. Još 2005.godine se prijavljujem u HZZO i sam plaćam zdravstveno osiguranje na godinu dana, nakon toga isto činim i 2006.godine i od tada do danas nisam više odlazio i produživao osiguranje jer sam bio zdrav i nije bilo potrebe da plaćam sam nešto što ne koristim.

I tako, sve je bilo ok do prije cca 3 tjedna kada mi je uplatnicu s dugom od 36.ooo kn poslala porezna uprava zbog duga za doprinose zdravstvenog osiguranja! Odlazim u Klovićevu (Zagreb) u HZZO te mi oni govore da sam se bio dužan odjaviti još 2006.godine ukoliko nisam htio koristiti zdravstveno osiguranje! Nakon kraćeg raspravljanja na šalteru, njihovi referenti me upućuju na prvi kat gdje sam napisao jednu žalbu na toliki dug koja mi je naravno odbijena s navodom da se moram javiti poreznoj upravi i da trebam podmiriti taj dug! (Ja sam spreman, ukoliko imam nekih dugovanja iz 2005 i 2006 godine platiti, ali ne i iza tih godina jer nisam produživao niti koristio zdravstveno iza tog vremena)

Molio bi da mi svojim savjetima pomognete i olakšate da riješim ovaj problem!?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, u HZZO su bili u pravu, morao si se odjaviti na HZZO kad si namjeravao prestati koristiti zdravstveno, odjavom bi i izbjegao stvaranje novih zaduženja u poreznoj. Dakle, dok si god u evidenciji, zaduženja idu, bez obzira koristio ti zdravstveno ili ne. Mislim da ce ti svaka zalba bit odbijena, tak da ti se ne vrijedi žaliti...samo ce te nasetavati od jednih do drugih vrata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija