Jump to content

krivo izmjerena brzina


Arwen555

Preporučene objave

poštovanje

 

17.12.2010 smo zaustavljeni kod NG. službenik je doslovno izletio s radarom pred auto ispred nas. čovjek je stao i mi iza njega. službenik je pogledao reg oznake i pustio ga, a nama naplatio kaznu od 1000kn. navodno smo vozili 82 u naselju. kasnije je i priznao da je snimio vozilo ispred ali da ga nije stigao zaustaviti što nije točno.

 

pisala sam prigovor i 1. saslušanje je bilo 1.6. kod nas cca 150km dalje

 

30.6. su poslali poziv za ponovno saslušanje u ng. tek danas sam podigla poziv za 8.7.

više ne stignem poslati ispriku za ne dolazak, a nemamo mogućnost ići na sud. bojim se da presuda bude donešena bez nas, naravno ne u našu korist.

 

moje je pitanje jel postoji kakva opcija da saslušanje bude ponovno kod nas? i da li su uopće smjeli sve to napraviti u tako brzom vremenskom razmaku?

 

tražili smo smanjenje kazne zbog nezaposlenosti, ali mm se zaposlio pred 2 tjedna. sad traže potvrdu o nezaposlenosti koju nemam vremena izvaditi

puno hvala na odgovoru

lp

Tara

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se snimi brzina drugog vozila i taj vozač se približi onom prvom koji je vozio polako, naravno da će policijski službenik zaustaviti oba vozila i onog prvog odmah pustiti, a drugog sankcionirati.

 

Naivna je pomisao da se može izvući na taj način.

 

Okrivljenik ima pravo se braniti na način koji smatra najboljim, a sud će ispitati policajca o tom njegovom navodnom priznanju, koji mi se također čini nevjerovatno naivan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najprije hvala na odgovoru,

zvuči naivno, ali je blizu zavoj i bio je sumrak pa sam ga provocirala i rekao je jasno da je snimao vozilo ispred nas, ali ga nije stigao zaustaviti. samo mi je žao da to nemam dokumentirano. ok, vozili jesmo brže, tu smo krivi, ali ovaj ispred je vozio brže od nas.. i stao je, pa mi bilo logično da je njega zaustavio. službenik je pogledao reg oznake i onda ga pustio..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne možete dobiti potvrdu iz HZZ-a onda se to ne može.

 

Rok jest kratak, nužno je naći nekog tko ide za NG i neka osobno uruči na protokolu suda molbu za davanje iskaza u mjestu prebivališta ili boravišta (i to dokumentirano dokazati).

 

Nije problem i u toku postupka promjeniti adresu stanovanja, samo o tome treba pravovremeno izvjestiti sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala, samo mi smo iz đurđevca, ne shvaćam ovaj dio s adresom, i 1. saslušanje je bilo kod nas. tu na sudu su mu rekli da budu izjavu poslali sudu u ng. a oni budu odlučili jel jesmo krivi ili ne. sad je valjda sučeljavanje tamo. a nama je prekratak rok za javiti da ne možemo doći i povaditi papire koje su tražili, jer sam tražila smanjenje kazne ili dobrotvorni rad zbog ne zaposlenosti. stvar je u tome da se mm zaposlio pred 2 tjedna. i sad sam mislila otići na biro i izvaditi potvrdu da je do pred 2 tj bio na birou, u firmi uzeti ugovor o radu, dići svoju potvrdu na fakultetu i na mirovinskom da ne radim irodni list od malog i i potvrdu s banke o kreditu i eventualno s porezne dohodak .. ali sumnjam da to stignem riješiti sutra rano da stignu oni pročitati u čet.. a onda opet ne znam na čemu smo u petak.. isprike na podužem postu, ali ako ima rješenja za ovo bila bih jaaako zahvalna hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predmet se vodi u nadležnom sudu po mjestu počinjenju prekršaja, naravno da će se suočenje tamo i održati.

 

U vašem slučaju je nužno izvršiti suočenje, policajac može tražiti isplatu putnih troškova (tko zna odakle), sud će mu ih isplatiti iz proračunskih sredstava suda, a povećati troškove postupka okrivljeniku ukoliko ga proglase krivim.

 

Podnošenje prigovora i davanje iskaza u kojem se potpuno poriče prekršaj nosi i odgovornost, te može biti i dvosjekli mač.

 

Sud će svoj posao odraditi do kraja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija