Jump to content

ozljeda na radu


plavi46

Preporučene objave

poštovanje svima na forumu, potrebna mi je pomoć oko ozljede na radu. prošle godine sam pri obavljanju svakodnevni radni zadataka pao nezgodno na lakat i slomio lakat. dijagnoza fraktura radijalnog epikondila komunativna.u početku liječen konzervativno što se poslije pokazalo kao loša opcija liječenja te sam na kraju prosljeđen na daljnju obradu. učinjen ct lakta, konkratura lakta velika, te se donosi odluka da je prijeko potrebna operacija artroskopska ili klasična.odlučujem se za artroskopsku operaciju, ali operater donosi odluku budući da se stanje pogoršalo za klasičnu. od povrede do operacije prolazi 5 mjeseci!!!!učinjena klasična operacija,oporavak protječe do današnjeg dana uz fizikalne terapije (7 ciklusa)te se bliži završetak liječenja. operacija poboljšava pokretljivost ruke i daljnje fiz. vježbe ali fleksija i ekstenzija ostaju smanjeni u opsegu, te i dalje prisutna konkratura.

zanima me prava iz radnog odnosa po osnovi ozljede na radu, ugovor na neodređeno 26 god. radnog staža u firmi,imam poziv za invalidsku komisiju pa me zanima i slijed događaja jer nisam nikad dosad bio na tako dugom bolovanju. imam li pravo na odštetu od poslodavca zbog ozljede na radu koja je priznata od HZZO?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Po prijavi ozljede na radu i priznavanju ozljede od HZZO, imate pravo dalje postupati u privatnoj parnici za naknadu štete.

 

Dobro je provjeriti da li ste bili osigurani dodatno u društvu u kojem radite, a ne odnosi se na osnovno osiguranje u svezi sa radom.

 

Te iz vašeg teksta nije vidljivo kako je ozljeda nastala i kojim se šiframa radi iz obrasca o prijavi ozljede prema tiskanici koja je predana u HZZO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda ponude odlazak u profesionalnu miorovinu.

poslodavac možda ponudi otpremninu (prosječnu plaću u zadnja tri mjeseca ,za svaku godinu radnog staža)

što smatram da bi bilo nepovoljno i nebi trebao prihvatiti.

 

nakon što završi liječenje

od osiguranja tražiti naknadu štete(ako je poslodavac prijavio osiguranju štetni događaj)zbog: duševna bol zbog smanjene životne aktivnosti,boli,strah,tuđe pomoći i njege i razliku od mirovine do plaće koju bi ostvario radom .

potraživanje naknade štete zastarjeva u roku od 3 godine od saznanja za štetu (završetak liječenja)

asolutni zastarni rok je 5 godina.

 

čuvaj svu medicinsku dokumentaciju.

angažiraj povjerljivog i iskusnog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija