Jump to content

izvanbračna zajednica kako se zaštiti kod podjele imovine


SmartKid

Preporučene objave

Dečko i ja godinu i pol smo u vezi. Trudna sam - 5mj. trudnoće. Nemamo namjeru vjenčati se - barem ne u dogledno vrijeme (narednih 5 - 10 god.). Imamo u planu kupiti kućicu, na način da bi ja digla stambeni kredit, a njegovi roditelji bi financirali adaptaciju (i eventualnu nadogradnju). Zanima me kako da to izvedemo da u slučaju da se jednog dana raziđemo niko ne bude imovinski zakinut. Dakle, da li možemo potpisati neki ugovor kod javnog bilježnika ili slično u kojem bi stajalo da smo oboje vlasnici nekretnine (s uloženim u nekretninu).

 

Mi smo jako sretni i zaljubljeni, ali njegovi roditelji nas savjetuju da opreza nikada dosta - vjerojato su i u pravu, s obzirom da se ljudi jednakom brzinom i učestalosti kako "sastaju" tako i rastaju. :)

 

Puno hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete napraviti ugovor o uređenju imovinskopravnih odnosa, koji bi određivao na koji nacin bi se podijelili u slucaju prekida. Mislim da zbog Vaseg kredita ne mozete biti obje vlasnici nekretnine.

U slucaju da ne napravite gore spomenuti ugovor, i kada biste napravili sve sto planirate, vj. biste Vi trebali nadoknađivati ulozeno u tu kucu svom (u tom slucaju, bivsem) izvanbracnom drugu.

Inace, izvanbracna zajednica duga 3 godine ili duza ima jednake imovinskopravne ucinke kao i bracna ... dakle, Vasa traje krace o toga i posto u skorije vrijeme mislite ulagati bilo bi dobro da to pravno regulirate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija