Jump to content

Osoba dobila batine i nanesene joj ''lakše'' ozljede


vjeks

Preporučene objave

Slušajte sad cijelu priču:

 

U subotu navečer 20-godišnjak (dalje NN1) je bio u gradu. Neznam što se točno u gradu događalo, nebitno je, ali prilazi mu osoba NN2 (19 godina), vrijeđa ga, prijeti i dobro našamara.

20-godišnjak se javlja lokalnom policajcu u pješačkoj zoni, prijavljuje slučaj, i traži zaštitu. Policija ga odvodi u 'maricu' i tamo uzimaju njegovu izjavu te sastavljaju zapisnik. Nakon sastavljanja zapisnika, isti daju 20-godišnjaku da ga potpiše, na što on traži da ga prije potpisivanja pročita. Policajac govori da nemože sad čitati, da nema vremena da ako hoće neka potpiše, ako neće nemora, uglavnom, ''hoš neš, zdravo''.

Policija nakon toga nije ništa poduzela. Sve je olako shvatila i ostavila stvari neka stoje.

Krajem večeri, u jutarnjim satima, 20-godišnjak se vraća kući, i pred kućom ga dočekuju tri osobe u autu, među kojima je i osoba NN2. Svi su punoljetni. Pred vlastitom kučom osoba NN1 ga udara šakom u glavu, tako da je odmah pao u nesvjest, pukla mu je usnica do nosa. Nakon toga, njih dvojica ga 'cipelare'. Cestom su naišla dva pješaka i počeli vikati da ga puste, da će ga ubiti. Na to oni sjedaju u auto i odlaze. 20-godišnjak leži u nesvjesti, u lokvi krvi, ispred vlastite kuće. Izlazi njegova majka i sestra i sada dolazi hitna i policija.

Kad je hitna došla, 20-godišnjak se pridigao klečući i pljuvao krv. Odmah ga voze na bolnicu, na šivanje. Izmjereno mu je 3,06 promila alkohola u krvi. Bolničari u svom izvještaju sastavljaju izvještaj, u suradnji sa plicajcem koji je bio prisutan. Navode da su nanešene lakše ozljede pod nepoznatim okolnostima. Policajac i bolničarka nešto šapuću, što je primijetila majka oštečenog i reagirala. Poslije sestra nadopisuje u izvještaju da oštečeni ima modrice po leđima. U svojoj dijagnozi bolničar nisu 90 posto stvari napisali. Napominjem da bolničari navode da će oštečeni ići na snimanje (u svezi prijeloma) kad se otrijezni, dakle sutra dan, ali unatoč tomu, prije toga navode da su ozlijede lakše.

Sve je napravljeno na ''ofrlje način'', kao da je nekome u interesu da se štiti kriminal i da isti razbojnici ponove slučaj 'Ritz''.

Iste večeri, kada se premlačivanje dogodilo, osoba NN2 prijeti prolaznicima koji su vikali da puste 20-godišnjaga, da ga ne ubiju. Prijeti mu preko facebooka i napominje da ''ništa nije vidio''. Prolaznik to prijavljuje sestri oštećenoga i ona i njezina majka traže da se i to unese u zapisnik.

Policija je očito namjestila da se ozljede tretiraju kao lake da ne moraju dizati kaznenu prijavu i na taj način digla ruke od svega, navodeći oštečenome da se može ići jedino sa privatnom tužbom.

Osoba koja je premlatila oštečenoga ima dosje u policiji i poznat im je po tučama i premlačivanju. Prilikom tužbe, i obeštečenja, vjerojatno bi trajno prijetila oštečenome, koji nije ni tik nakon prijave mogao dobiti policijsku zaštitu.

Što činiti? Da li se slučaj može podići na višu razinu? Pisati ministru policije? Da li se može prisiliti policija da radi svoj posao? Kako spriječiti slučaj ''Ritz''?

Sva tri razbojnika su poznata, zna se i registracija automobila u kojem su ga čekali satima ispred vlastite kuće. Za sve navedeno postoje svjedoci i dokazi, pa čak su snimljene i poruke preko facebooka.

Policija još nije poslala zapisnik oštečenom.

Otac oštečenoga je u NATO-voj borbenoj misiji, a sina mu premlačuju.

Što što što činiti? Koje će institucije odraditi svoj posao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovaj forum se ne prati redovito, pa tako i odgovori uglavnom kasne. ne znam kako pomoci u ovom slucaju, ali kada sam bio nezadovoljan postupanjem policije pisao sam ravnateljstvu MUP-a u Zagreb i stvar se rjesila. Nadam se da ce te i vi uspjeti, jer je svima u interesu da se sankcioniraju takvi nasilnici. Nadam se i nekim konkretnijim odgovorima od osoba koji se bave pravom. Da ne ide ni na koji nacin opisao bih taj slucaj medijima, npr. Index.hr.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija