Jump to content

optužni prijedlog


wonderboy

Preporučene objave

Lijep pozdrav,i ako netko ima tko bi mi pomogao, molim

 

Dakle, nebih opisivao cijeli slučaj , obzirom da se takvi samo ponavljaju (radi se o alkoholu, više od 1,50), nego zanima me što znači stavka, koja se nalazi u optužnom prijedlogu, pod kojom nešto tipa: "Evidentiran prekršajno...la la la,neznam citirat dalje"

Pitanje postavljam iz razloga što u posljednjih 5 godina nisam imao ništa plaća, ništa kažnjavan. Imam jednu opomenu od prije godinu dana izrečenu za nenošenje naočala.

Naime, na sud idem prekosutra pa me zanima što i kako to osporiti, obzirom da smatram da se ova opomena u to ne računa. Mogu li u svojoj policiskoj tražiti kakvu potvrdu (slučaj je bio u susjednoj županiji)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprričavam se, da mislio sam na upozorenje.. ne baratam baš tim terminima...

Dakle ako sam "čist" a oni su u optužnom prijedlogu napisali da me ima u evidenciji. Postoji li mogućnost da je policija pogriješila i da su vidjeli nešto od prije 5 i više godina pa su zato napisali? Mogu li to opovrgnuti na glavnoj raspravi na koju sam pozvan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud ima svoju prekršajnu evidenciju koju provjeravaju svaki put bez obzira što piše u policijskim optužnim prijedlozima.

 

Računaju se sve pravomoćne kazne i to 3 godine nakon plaćanja, izdržavanja zatvorske kazne ili isteka uvjetne kazne.

 

U prekršajnu evidenciju ne ulaze novčane kazne plaćene na mjestu prekršaja, niti upozorenja koja izriču policajci. Ova dva zadnja stoje u policijskim evidencijama, čisto radi kontroliranja policajaca koji naplaćuju kazne od građana i slično, ali ne ulaze u prekršajnu evidenciju građana koja se nalazi na sudu.

 

Svakako na glavnoj raspravi dajte primjedbu na to, ali sud će već unaprijed sve znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednom prilikom razgovarao sam u vožnji.Odjednom me prestignu 2 policajca na motorima,jedan s desne strane,jedan s lijeve (kao u filmu).Pitali su me znam li zašto su me zaustavili.Znam,rekoh,razgovarao sam na mobitel.Priznao sam prekršaj,napisali mi upozorenje i godinu dana sam pažljivije gledao u retrovizor.I to je to.Kazne nije bilo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija