Jump to content

rad na dva mjesta - nemoguca misija???


foler

Preporučene objave

Prijatelj koji ima d.O.o mi kaze da ako sam kod jednog poslodavca prijavljen na 8-satno radno vrijeme da vise NIGDJE ne mogu zakonski raditi i platiti porez!!!!!!!!!!

 

Zaista ne mogu vjerovati da je ovo istina.

 

Imam li kakvu soluciju da radim na dva mjesta na kojima bi oba poslodavca platila potrebne poreze?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U našoj državi nitko ne može ugovorom o radu prodati više od 40 sati radnog vremena tjedno, ali to ne mora biti kod jednog poslodavca, već kod dva, tri, čak i četiri, mislim da je minimalni dnevni rad 1 sat. Znači, svaki vas poslodavac prijavi na pola radnog vremena, izaberete kod kojeg ćete imati PK karticu i ostvarivati pravo na osobni odbitak, a na kraju godine obvezno podnosite poreznu prijavu, koja za vas znači povrat poreza, jer vam onaj drugi poslodavac oporezuje cijelu plaću koju isplaćuje. Ugovor o djelu inspekcija naravno ne priznaje, jer se tim ugovorom ne može regulirati radni odnos, a konobarenje to jest. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz uvažavanje nepoznate mi g-đe pravnice, njena tvrdnja o ugovoru o djelu ne stoji i ne drži vodu. Na ovim stranicama, u raznim postovima, pa i u mojim, piše koje su temeljne razlike između ugovora o radu i ugovora o djelu i za konobarenje se ne može imati ugovor o djelu. Može, dok ne dođe inspekcija.

Za prijavu na rad manji od punog radnog vremena je isti postupak - u ugovoru se navede koliko je to sati dnevno, tjedno, u mprijavama na MIO i HZZO isto tako i nema problema. Probleme može donijeti toliko željeni ugovor o djelu koji je nezakonita forma za ovaj ugovorni odnos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija