Jump to content

Porodiljni


rose123

Preporučene objave

Molim nekog pravnika da mi odgovori.

Trenutno sam na pripravničkom stažu koji traje godinu dana (ugovor mi istječe u 9.mj ove godine, a traje od 9.mj prošle godine) i to će mi ujedno biti prva godina radnog staža u životu, a nakon toga moram položiti državni ispit i onda mogu raditi u struci. U međuvremenu sam ostala trudna (trebam roditi u 2.mjesecu 2012.)

Pitanja:

1. Pravo na punu plaću za vrijeme porodiljnog imam samo ako radim neprekinuto godinu dana do porodiljnog? Odnosno ako budem imala 'prekid' od 2-3 tjedna ili čak samo par dana nakon ovih godinu dana staža, dok budem polagala državni i dok ne dobijem novi posao, to znači da ću za vrijeme porodiljnog biti na onih 1600kn? (do poroda nikako ne mogu skupiti 18mj radnog staža)

2. U slučaju da je tako, zanima me mogu li ja prijeći s jednog posla na drugi bez prekida radnog staža? Ili je to procedura koja traje? Ako je to moguće na što moram obratiti pažnju?

3. Mogu li se ja zaposliti negdje (npr kod prijatelja u kafiću koji bi mi izašao u susret) samo na ta 3 tjedna dok polažem državni kako ne bi imala prekid radnog staža?

4. Ako nakon toga uspijem dobiti posao na neodređeno, koliko moram raditi na tom novom poslu da imam pravo na punu naknadu za vrijeme porodiljnog? Odnosno, ima li to kakve veze što sam promijenila poslodavca, tj posao 3 mjeseca prije porodiljnog?

5. Ako dobijem posao na neodređeno s probnim rokom od 3 mjeseca, mogu li dobiti otkaz nakon ta 3 mjeseca zato što sam trudna?

 

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija