Jump to content

Minimalac-ima li rok trajanja???


ally_01

Preporučene objave

Poštovani,

 

Zanima me da li postoji bilo kakva zakonska regulativa vezano na trajanje prijave na minimalnu plaću. Na koliko dugo se može imati radnika prijavljenog na minimalac? Ima li radnik bilo kakva prava u situaciji gdje se firma opravdava opće lošom ekonomskom situacijom - kriza je već doista presmiješni pojam - i na temelju toga fino smanji svima plaće na minimalac i to na neodređeno vrijeme?

Naime, s pune plaće u firmi se prešlo na minimalac i tako već godinu i pol. Naravno, većina radnika je pristala na takvu promjenu jer su lojalni poslodavcu i firmi i na svoju štetu željeli pripomoći da se situacija promijeni na bolje.

Međutim , pitanje je do kad će ta situacija biti aktualna i zar nema nikog u ovoj LIJEPOJ NAŠOJ da to na neki način provjerava i regulira????

Znači ili možemo svi skupa tražiti novi posao ,što je vjerojatno najrealnija opcija (samo sad opet naći posao gdje te netko neće stjerati na minimalac ili te prijaviti na određeno), ili možemo ostati na minimalcu dovijeka, ako našem poslodavcu tako više odgovara???

 

Pozdrav svim forumašima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija