Jump to content

vanbračna zajednica


Sanja365

Preporučene objave

Hitno Vas molim za pomoć,

 

u tijeku mi je razilaženje sa vanbračnim suprugom.

U 12. mjesecu 2010 sagrađena nam je kuća sa strane mojih roditelja, auto su nam kupili i namještaj. Dakle, od 12 mjeseca imamo papirnato da smo u vanbračnoj zajednici koje je ovjereno kod javnog bilježnika. Zajedno smo 3 godine ali papirnato se vodimo na istoj adresi samo 8 mjeseci, imamo zajedničko dijete, a on ima 3 djece iz prvog braka koji žive sa nama. Sada on ne želi izaći iz kuće i želi sudsku raspravu pa me zanima dali on ima kakva prava na što? Napominjem, svi su papiri na mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vj.bi se s njegove strane mogli pozvati neki svjedoci koji mogu potvrditi da ste u izvanbracnoj zajednici zapravo tri godine ... U zajednicku stecevinu, kao i u bracnu, spada ona imovina stecena radom ili je proistekla iz te imovine. Sad, mozda biste kucu, auto i sve sto su Vam financijski pomogli roditelji prikazati kao dar od roditelja ili neki dio onoga sto trebate nasljediti od njih kako to ne bi ulazilo u neku zajednicku stecevinu. Mislima da se svakako morate obratiti odvjetniku.

Sto se tice djece, Vi cete vj. moci dobiti neke susrete i druzenja, ukoliko pokazete interes, sa njegovom djecom ... ako ste zivjeli kao obitelj. A Vase zajednicko dijete bit ce vj.Vama povjereno za cuvanje i odgoj uz određena druzenje i susrete s ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, sve što je stečeno sa strane mojih roditelja ne može pripasti njemu? On se poziva na to da je on to sve "odradio" pomažući njima oko vanjskih radova oko kuće (njihove kuće). dali on ima pravo živjeti u mojoj kući ako ja to ne želim? Mogu li kako raskinuti papir koji je ovjeren kod javnog bilježnika da smo u vanbračnoj zajednici da to ne teče dalje?

Nudim mu isplatu ali on to ne želi, neznam što da radim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dar od roditelja je osobna imovina

dakle ne djeli se kao zajednička stečevina .

osobni rad na uređenju kuče se nomože naplatiti u suvlasništvu na kući .

za svoj rad koristio je nekretninu a nije plaćao najam .

 

nevjerujem da bi bili koj sudac ozbiljno shvatio njegovu tvrdnju da i osobi rad spada u zajedničku stečevinu koju treba djeliti podjelom osobne imovine.

 

pismeno (sa povratnicom )traži sklapanje ugovora o najmu stana u kući .(nadaj se da ponudu neće prihvatiti ili da podudu neće ozbiljno shvatiti).

ako ne želi sklopiti ugovor o najmu stana u primjerenom roku

tužbom tražiti njegovo iseljenje i plaćanje djela režija od ponude za sklapanje ugovora o najmu stana.

 

pošto u izvanbračnoj zajednici imate zajedničko djete

nije bila potrebna ovjerena izjava kod javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija