Jump to content

Tužba protiv porezne


Varazdinec

Preporučene objave

Poštovanje svima,

 

Molim za pomoć oko problema koje moja tvrtka ima za poreznom.

 

Tvrtka XY d.O.o. je bila nosioc odobrenja za unutarnju proizvodnju i zatražila je i dobila odobrenje Carinske uprave za fizičko premještanje robe drugom nosioci odobrenja za unutarnju proizvodnju. Fizičko premještanje odvijalo se unutar carinarnice, odnosno po mojem shvaćanju van teritorija RH. Moja tvrtka je dakle kupila robu od tvrtke XY d.O.o. te ju dalje i prodala van teritorija RH. Na fakturama piše da PDV nije obračunat s obzirom da se radi o transakciji van teritorija RH.

 

Na JCD-u je kao izvoznik navedena tvrtka XY, što je i normalno pošto je ona nositelj odobrenja. Tu vjerojatno i dolazi do problema jer poreznoj nije jasno zašto moja tvrtka nije navedena što na kraju krajeva uopće ne umanjuje činjenicu da cijela ta transakcija nije obavljena na teritoriju RH.

 

Usprkos tome, porezna nas tereti za porez što je praktički unišilo tvrtku koja je trenutno pod blokadom te nam slijedi ovrha. S obzirom na, po nama, banalnost slučaja nismo urgirali (a očito smo trebali) u min. financija te smo dobili negativno rješenje naše žalbe. Trenutno smo u sporu sa poreznom na Upravnom sudu.

 

Moje je pitanje - da li postoje neke druge mogućnosti tužbe protiv porezne, nešto kao pravna osoba protiv pravne osobe ili je upravnu sud jedina istanca? Ako treba, ja bi ovo i do Strasbourga ako ima smisla...

 

Zahvaljujem na pomoći,

Varaždinec

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru, pa cijeli taj problem je i nastal zbog jedne osobe iz porezne uprava koja vodi svoj krizarski rat protiv poduzetnika. Sve je u stilu - ti si privatnik, ergo ti si lopov...

 

Ta osoba mi je opet napravila ogroman problem u drugoj firmi...nazalost je to tak kad nam na takvim mjestima rade ljudi koji blage veze o zivotu nemaju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

način izražavanja primjeren jednom poduzetniku nije moguće primjenjivati u komunikaciji sa državnim službenicima jer vas neće nitko razumjeti iz već ranije navedenih razloga ..

 

i dalje smatram da Vam je jedina šansa ukoliko (podvlačim ukoliko) će rasprava na Upravnom sudu biti prema novom zakonu javna, a to nije nemoguće jer su u tom pogledu već upućene ozbiljne zamjerke iz Evrope, a naši itekako paze da se ne zamjere..

 

uistinu ne treba svakome vjerovati i zato ne računajte na uspjeh u slučaju podnošenja kaznene prijave protiv bilo kojega djelatnika PU a zaboravite i na pučkog pravobranitelja, on je kao sveta voda niti škodi niti koristi, a iz prakse se zna da je uvijek na strani jačega a to niste Vi..

 

ostajete na vjetrometini sam protiv svih, rijetki su koji su pobijedili..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija