Jump to content

Zastara rastve?


ida711

Preporučene objave

Pozdrav, Molim vas da mi kazete je li istinita ili ne info, koju sam cula od cure koja se nedavno razvela, a to je da nakon godinu dana od podnosnja tuzbe za razvod, ako se dvoje ne razvedu, proces pada u nekakvu zastaru i sve se treba pokrenuti ispocetka, sa mirenjima, CZSS i sl. Prije 9 i pol mjeseci pokrenula sam proces za rastavu braka. Obzirom da se sve nevjerojatno oteze, do danas nemam niti privremenu mjeru za uzdrzavanje djece, a imam jos pun kufer stvari za rijesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Privremenu mjeru trebate dobiti na prvom rocistu kada se na sudu i utvrđuje izbor posredovatelja, to je u pravilu czss.

Nakon okoncanja postupka posredovanja, koji mora biti proveden u roku od 3 mj., bracni srugovi su duzni strucno misljenje posredovatelja dostaviti sudu. To moraju uciniti u roku od godine dana od sudske odluke o posredovatelju, ako to ne naprave smatra se da je tuzba odnosno sporazumni zahtjev za razvod braka povucen ( cl.51. - Obz). To je tako jer je posredovanje sa strucnim misljenjem posredovatelja postupovna pretpostavka za nastavak parnice.

Sto se tice "ponavljanja svega"...u slucaju da bracni drugovi propuste rok za dostavu strucnog misljenja sudu, a ubrzo potom ipak odluce zatraziti razvod braka, onda ce sud ponovno odrediti posredovanje.

Dakle, morat cete ponovno proci kroz postupak posredovanja ako vec jeste i ako niste dostavili rjesenje posredovatelja sudu u roku od godine dana od kad ste na sudu utvrdili tko je posredovatelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na objasnjenju. Situacija je takva, da je u sijecnju kao posredovatelj utvrdjen CZSS, te je ex predlozio alimentaciju, u svibnju je CZSS donio rjesenje kojim sud nije bio zadovoljan, odn. trazili su preciziranje istog,a ex se usprotivio placanju alimentacije. I sad cekam da sud primi precizirano rjesenje (prijedlozi susreta oca s djecom nakon prestanka zabrane priblizavanja), za koje CZSS tvrdi da ga je poslao prije 2 mjeseca, kako bi sazvao rociste i odredio privremenu mjeru, ako me ne bi vec i mogao razvesti. Ukoliko sud ponovno ne bude zadovoljan rjesenjem, lagano ce proci godina dana, ali ipak u ovim okolnostima, postupak se nastavlja, a ne ponavlja, nadam se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija