Jump to content

potvrda o nekaznjavanju


osoba11

Preporučene objave

Postovani,

upisujem fakultet u Ljubljani i moram izvaditi vizu za koju mi je potrebna potvrda o nekaznjavanju. Protiv mene se vodio postupak na prekrsajnom sudu (posjedovanje marihuane) za koji sam dobila opomenu suda. Bila sam oslobodena placanja troskova i postupak se zavrsio prosle godine i to je jedina veza sa sudom koju sam ikada imala. Interesira me da li je i to neka vrsta kazne i da li cu moci dobiti potvrdu ili ne?

 

Puno Vam hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na potvrdi o nekaznjavanju postoje stavke kraj kojih onda sluzbenik samo ispisuje da ili ne ... tipa - je li protiv osobe u tijeku neki postupak, je li donesena koja pravomocna presuda, itd. Tako da pretpostavoljam da cete Vi taj papir dobiti, a sad je drugo pitanje sto ce s njega ona institucija kojoj je potreban smatrati neprihvatljivim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Evo da se tu nadovežem, da ne otvaram novu temu.

 

Nešto sam načula da se je promijenila procedura sa izdavanjem tih potvrda i da se sad na njih čeka. Prije sam morala prvo u Čakovec na policiju (iz Međimurske županije sam), pa u Varaždin na sud, pa u Čakovec na sud. Bilo je gotovo isti dan.

 

Sada sam čula da ne moram prvo na policiju, počinjem od Varaždina (i to samo u određeni sat u danu, ne znam koje je to radno vrijeme) ali da se čeka tjedan dana, jer to mora ići u Zg na nekakvo potvrđivanje? Pa u tom slučaju se mora imati te potvrde unaprijed, jer se čovjek ne stigne javiti na natječaje u suprotnom.

 

Može mi netko ovo potvrditi ili najbolje - jednostavno napisati koja je sad procedura?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija nema ništa s potvrdama jer je to nadležnost min pravosuđa.Čeka se oko 8 dana.

"S 1. siječnja 2013. godine, potvrdu da se ne vodi postupak (da nije podignuta optužnica i da nije izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda), stranke podižu samo na općinskom sudu, a prema mjestu prebivališta stranke."

http://sudovi.pravosudje.hr/zsvz/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, dakle, sad moram samo u Varaždin. A postoji navodno i neko određeno vrijeme (nešto mi u lgavi zvoni da od 11-12h ili slično), znaš možda? I što znači morati imati OIB kod sebe - onu original potvrdu koju smo dobili doma pred par godina?

 

Edit: našla sam obavijest o radnom vremenu. No, još uvijek ne kužim da li moram samo u Vž i moram li prije kuptii obrasce ili mogu na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija