Jump to content

kako legalizirati vozilo bez papira


punkee

Preporučene objave

Naime radi se o vozilu koje je staro preko 30 godina, osoba koja je bila u posjedu tog vozila je nažalost mrtva, a i nije sigurno da je isti bio i vlasnik tog vozila. Dokumenti od vozila ne postoje. Također u novoj evidenciji MUP-a nema evidentiranog vozila po broju šasije, kažu eventualno u staroj arhivi. Kako i na koji način legalno doći do papira za to vozilo...

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zahvaljujem na premještanju, nisam bio siguran kuda da stavim... :palac:

Ali kad napišem slijedeće, vjerojatno će trebati premjestiti u "Nasljedno pravo" :-D

 

Naime... uspio sam pronaći vlasnika vozila koji je još uvijek upisan u registru MUP-a kao vlasnik vozila. Kontaktirao sam ga , on je navedeno vozilo prodao (također posjeduje i ugovor) osobi koja je danas nažalost pokojna. Pokojnik nikad nije napravio prijenos, a prije smrti vozilo je prodao trećoj osobi, također bez prijenosa. Malo sam šnjofao okolo i pretpostavljam da imam dvije opcije:

 

1. Da zamolim nasljednika(e) da pokrenu postupak za ostavinsku naknadno pronađene imovine, te sa nasljednikom sklopim ugovor o prodaji... (ovo može biti dugotrajan i bolan proces, jer nasljednike ne poznajem i čovjek nakon naknadne ostavinske lako može reći da je to njegovo vozilo i na taj način ostajem bez svega)

 

2. Da sa sadašnje upisanim vlasnikom sklopim novi ugovor sa kojim on vozilo prodaje meni.. (doduše on bi morao otići na MUP i zatražiti potvrdu o vlasništvu, pošto više ne posjeduje dokumente od vozila) - a tu nisam siguran dali MUP bilježi i kopira kupoprodajni ugovor prilikom odjave vozila pa bi moglo biti problema...

 

 

Koja je po Vama bolja opcija, i na koje probleme bi mogao naići kod ikojeg postupka ? Tko pokreće ostavinsku za naknadno pronađenu imovinu ? Dali je ja mogu pokrenuti iako nisam u nikakvim rodbinskim/nasljednim odnosima sa pokojnikom ?

 

Unaprijed hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija