Jump to content

savjetovanje ili razvod?


lopta

Preporučene objave

U braku, dvoje male djece, živimo s muževim roditeljima u muževoj kući, on ne radi godinama, tu i tam nešto bocne, staža ni dana otkad smo u braku, stalne svađe i radi njegovih i s njima i radi neplaćenih računa. 3x tjedno dovodi dijete iz 1.braka koje je mentalno zaostalo. Za djecu to nije nimalo dobra okolina. otišla sam mami s klincima. on zove svaka 2 dana, ne pita može li ih doći vidjeti, već - kada ćemo svratiti. rekoh mu da dok ne riješi stambeno pitanje (da budemo sami, što obećava još otkad smo bili cura i dečko) i ne nađe stalan posao da se ne mislim vraćati. Starijeg sina bi tu upisala na jezik i sport van vrtića, jer u ovom kvartu u vrtić ne može ići. Sin tu ima društvo i super nam je svima. kaže da mu tata ne fali i da bi htio da živimo tu gdje smo sada.

Idući tjedan moram u czss sa zahtjevom o savjetovanju i opisom situacije. Vratila se ne bi, jer on se promijeniti neće. niti prvom djetetu ne plaća alimentaciju jer nema otkuda.

 

kaj mi vi savjetujete? kak da dijete stavim u ovaj vrtić (potpuno drugi dio grada)? što dalje slijedi kada podnesem zahtjev za stručnu pomoć centru? rekli su nekakav zajednički razgovor. kaj će to popraviti???? Mužu nisam ni rekla da sam se obratila centru, a niti neću. dobit će poziv. već mi je puna kapa da o svemu ja vodim brigu, posebice o klincima (manji ima ispod 1g), i da njega baš briga i da mu je svejedno, a da bi samo uživao u svojim pravima...

i u svađama se stalno poziva na svoja prava a o obvezama šuti.

 

Glup mi je zakon koji dozvoljava viđanje djeteta roditelju koji ne podmiruje obveze...

ma

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju da roditelj nije u stanju privređivati, imate pravo na naknadu od države tijekom tri godine, 550 kn. po djetetu. Također, u tom slučaju možete i zahtijevati da baka i djed plaćaju doprinos za uzdržavanje djeteta. No, nije u redu uvjetovati plaćanje doprinosa kontaktima s drugim roditeljem. Ne može se jedno zlo opravdavati drugim.

 

Ali i ako je roditelj bolestan u smislu da ne može funkcionirati na poslu (ako nije obični lenjitis), dijete ima pravo na toga roditelja. Čudno je i za dijete nezdravo da dijete kaže da mu otac s kojim je živjelo ne fali. Štetno je za dijete to podržavati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija