Jump to content

Dvije različite presude o istoj pravnoj stvari !


dummich

Preporučene objave

Radi se o zapošljavanju u Općinskom sudu. Naime nakon iscrpljene procedure, žalbe na rješenje o prijemu i riješenja po žalbi Odbora za državnu službu podnesena je tužba Upravnom sudu koji nakon godine dana donosi rješenje koje je sasvim suprotno od rješenja kojeg je donio u prethodnom slučaju, a koji je bio identičan sa ovim mojim. Interesira me što sada, tužba Ustavnom sudu? Ma zapravo me interesira tko se brine i na koji način ja kao građanin mogu zatražiti određenu reviziju tj. da se ta praksa uskladi. Nije samo u tome problem, oprečna mišljenja o ovoj pravnoj stvari imaju i Odbor za državnu službu te Upravna inspekcija i Ministarstvo uprave.

 

Kako bi vam možda bilo lakše radi se o rezultatima testiranja i pitanju jesu li ti rezultati obvezujući za čelnika tijela koji prima u službu ili nisu. Tj. ako sam bio najbolji sa najviše osvojenih ukupnih bodova mora li me primiti u službu ili ne. Tu svatko tumaći zakon, koji je nedavno promjenjen, na svoj način. Usput volio bih znati, a radi se o izmjena zakona o državnim službenicima i namještenicima, dali se izmjena koja glasi "da čelnik tijela može izabrati između najviše deset najbolje rangiranih kandidata" može tumačiti tako da on bira između bodovno jednakih kandidata ili prvih deset bez obzira na bodove. :-o:vrti::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija