Jump to content

Ramazanskog bajrama+naknada plaće


helica

Preporučene objave

zbunilo me je ono što piše u zakonu o blagdanima da ima pravo ne raditi a dobiti naknadu kao da radi pa sam zato u dilemi ako mu je poslodavac rekao da radi dali mu onda mora dati onu naknadu koju je trebao dobiti da ne radi 100 novčanih jedinica, pa onda 100 novčanih jedinica zato što je radio

molim pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da uz redovnu plaću za taj dan ima pravo i na naknadu plaće, u zakonu stoji imaju da radnici islamske vjeroispovijesti imaju pravo ne raditi na ovaj dan te u sljedećem članku da imaju pravo na naknadu plaće za taj dan, a budući da se ovdje također radi o blagdanu ( iako ne državnom), trebalo bi se primijeniti jednaku politiku kao i kod rada u dane blagdana koji su inače samim zakonom određeni kao državni neradni dani ( pr. božić, pa u konačnici i svaka radna nedjelja ), pretpostavljam da se u te dane radnicima koji rade isplaćuje iznos uvećan i za dodatak zbog rada blagdanom.

 

Inače, zanimljivo je staviti dane blagdana određenih zakonom u kontekst s činjenicom da se rh inače označava kao sekularna država odnosno da niti jedna vjera ne bi trebala biti službena, državna ( tumačenje smisla Ustavne odredbe o jednakosti vjerskih z. pa prema tome valjda i vjerosipovijesti koje zastupaju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija