Jump to content

Tužba Upravnom sudu - omjer rat-mir-molim pomoć


medeni66

Preporučene objave

O ovoj temi već sam pisao na drugim postovima, ali zbog žurnosti, otvaram novu temu.

 

Ukratko: određena mi je profesionalna mirovina. Vještak na mirovinskom mi je odredio 70% posljedicu rata, 30% mira. Povjerenstvo za reviziju (V. Taborski) mi to okreće u 30% rat, 70% mir. Vještak se ''slaže'' s tom ocjenom (jer mora po zakonu). Ulažem žalbu. Nakon 5,5 mjeseci dobijem rješenje kojom se žalba odbija, jer je viši vještak iz mirovinskog pogledavši predmet ocijenio da nema potrebe za izmjenama. Kaže da je 30% rat (PTSP) i 70% mir (anksiozno-depresivni poremećaj). To je sve što se tiče obrazloženja?Napominjem da prije rata nisam bolovao ni od jednog ni od drugog.

 

Budući da mi rok za tužbu ističe za 4 dana, molim pomoć.

 

Molim da mi napišete formu tužbe (početak i kraj). Molim da mi date i koji dobar savjet ako znate.

 

Hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

medeni66

To ti nije nikakva novost to je kod njih ustljena praksa,slično je bilo i u mom slučaju vještak dao 100% u svezi ZOPHBDR da bi ovi na reviziji skinuli na 20-80.Ja se stim naravno nisam pomirio usljedila je žalba koja je djelomično uvažena,novi omjer 50-50 na to je sljedila tužba i čekanje 3 god.Tužba je uvažena,i ponovo sve iz početka vještačenje u Tvrtkovoj,revizija kod "gospodina T".Na kraju rješenje profesionalna 100% u svezi ZOPHBDR.Znači onako kako sam prvi puta dobio na vještačenju eto samo sam morao proč sve te za.eb.ncije i čekanje od nekih 5 god.o gubljenju živaca da nepišem.Na kraju su platili i sve zaostatke,ali kažem to je njihova taktika jer mnogi dignu ruke od toga na početku na tu kartu igraju.Nemoj odustat teraj do kraja(ako imaš živaca)vreme svakako prolazi bolest je kakva je izgubit nemaš šta možeš samo dobit.

Poslat ču ti moj primjerak tužbe PP pa vidi ako ti bude od koristi.SRETNO!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo branitelji, prijatelji, suborci,

 

pomozite mi.

 

Na ovom forumu mnogi su pisali da su im tužbe odbijene, pa molim da mi netko pošalje barem ključne dijelove svoje tužbe ili odgovora na tužbu s upravnog suda. Osobni podaci me ne zanimaju, mogu biti prekriženi (ako je dokument skeniran) ili izostavljeni ako se radi o prijepisu. Što više primjera bit će mi lakše sastavit tužbu. Može i putem PP.

 

Još jednom zahvaljujem kolegi groznom, koji se jedini javio na moj poziv u pomoć.

 

Nisam sebična osoba, i danas sam pokušao pomoći našem suborcu u vezi teme 100% bolovanja, pa vas molim da i vi meni pomognete.

 

Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Eto ja sam novi na forumu,danas prvi dan,i kako moje pitanje ima neke veze sa Upravnim postupkom ubacio sam se na ovu temu,naime ja sam hrvi i imam dijete s posebnim potrebama-oblik cerebralne paralize,područni ured Hzzo donio je rješenje kako se ja mogu brinuti o tom djetetu,bez obzira na svoju bolest i invaliditet,a da supruga koja je do sada imala pravo na rad u pola radnog vremena mora raditi,uputite me molim postoji li ikakav zakon ili sličan akt koji određuje da se jedan invalid može brinuti o drugome,a da nisu povređena prava po konvencijama o pravima djece s posebnim potrebama i pravima invalida,kako su donešena i prvostupanjska i drugostupanjska rješenja ostaje mi kao slijedeće Upravni postupak,imam još 12 dana za podnošenje žalbe

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznat da na ovakvu problematiku do sada nisam naišao. Moj savjet je da se možda za pomoć obratite pravobraniteljici za djecu (budući da se u vašem slučaju radi i o pravu djeteta)

 

Na internetu imate kontakt telefone u svim županijskim centrima. Možda vam i neće moći pomoći ali vas može uputiti na pravu adresu, tj. reći vam koji zakon to regulira.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kontaktirao sam pravobraniteljicu za djecu,koja je rekla kako već nekoliko godina šalje upozorenja državnim institucijama po ovakvim rješenjima te da pokušam angažirati odvjetnika koji bi vodio ovaj spor,međutim kako čitam na ovom forumu nema baš velike šanse da se nešto postigne na Upravnom sudu,kontakt sam uspostavio i s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom kojoj sam dostavio prvostupanjsko i drugostupanjsko rješenje no za sada nemam njezino nikakvo očitovanje,smatram kako ovakva rješenja su napad i na Domovinski rat,i na sve branitelje,tko zna koje će razmjere ova hajka poprimiti u budućnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija