Jump to content

partneri u obrtu


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Zajedno s kolegom pokrećem obrt, radi se o ugostiteljstvu. Prisiljeni smo otvoriti obrt jer za osnivanje d.O.o. nemamo vremena, naime natječaj za najam prostora ističe za tjedan dana.

Ni kolega ni ja nemamo stručni ispit potreban za vođenje ugostiteljskog objekta. Njegova zaručnica posjeduje stručni ispit ali već ima posao i ne bi radila u našem objektu, ali je spremna pomoći da osnujemo obrt i javimo se na natječaj. Na koji način je najbolje da uredimo odnose i osnujemo obrt? Ako bi dobili prostor zaposlili bi osobu koja ima uvjete za vođenje ugostiteljskog objekta.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

partner i ti lijepo odnose uredite ugovorom o ortakluku, a zaposlite nekog na mjesto poslovođe tko ima završenu ugostiteljsku školu.

Ugovor o ortakluku možete pronaći u Zakonu o obveznim odnosima, a odete na stranice Hrvat.gospod.komore i pronađete sve dokumente koje morate imati za otvaranje obrta kao i uvijete koje morate ispunjavati, a ako ne nađete na stranicama odete u Poreznu upravu i pitate tamo pa Vam daju popis uvijeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

danas smo bili u hitro.hr i obrtničkoj komori. otvaranje obrta je pljuga. zafrkavali smo se s d.O.o. 10 dana i nismo ništa napravili. postoji i neka shema da osnuješ obrt bez početka rada i ako dobijemo natječaj onda idemo u ostale peripetije koje su manje više iste kao da smo krenuli i s d.O.o. (razne dozvole i inspekcije).

jedino zamjerka javnom bilježniku koji nam je prodo spiku da ne zna kako izgleda ugovor o ortakluku pa nas je poslo, očito svom frendu, odvjetniku koji nam je htio uzet 1000 kn da nam naporavi takav ugovor. evo baš sam našo primjer ugovora na netu i sami ćemo ga napravit...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto je kao i d.O.o. ali mislim da te obrtnica izađe po novom oko 500Kn a po starom je bila 700 Kn dok za d.O.o. dođe puno,puno više -temeljni kapital i ostala davanja!!

Manji su troškovi,obračun poreza, jednostavnije vođenje knjiga, inspekcije npr.sanitarna,oni za požarne aparate i ostala klapa izlaze tek kada im uplatiš , knjige gotovo da možeš sam voditi a onda samo platiš nekom nekih 300Kn da ti napravi mjesečnu prijavu PDV-a i završni račun,

Što se tiče plaćanja poreza obrt ima tu mogućnost da ti unaprijed razrežu porez pa plaćaš u mjesečnim anuitetima, a nakon 1.g. poslovanja i završnog računa razrežu porez na osnovi dobiti koju si imao za tu godinu i opet plaćaš na isti način.

 

Da, zaboravila sam napomenuti da na netu možeš naći primjere ugovora prepišeš osnovu i samo dodaš podatke , odneseš javnom bilježniku, platiš....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija