Jump to content

unos kuće u obrt - pomoć porezna na vratu


kole26

Preporučene objave

Ovako porezna uprava trazi od mene da unesem kuću u obrt, inače imamo obrt za iznajmljivanje apartmana koji uredno posluje od 2001. Kada smo gradili kuću nismo je gradili kroz obrt i odbijali si pdv, sada porezna traži da unesem kuću u dugotrajnu imovinu, ja sam to odbio, nakon toga traze od mene, pošto je kuća pola na mamu i pola na mene i imamo ugovor o najmu na 0 kn, da platimo porez na najam kuce u iznosu od 11750 kn za ovu godinu i traže retroaktivno 3 godine u nazad iako su porezne prijave uredno prošle. Također traže da ja sam sebi plaćam najam za moju polovicu kuće za te 3 godine unazad. Zatim ja bi trebao sad darovnim ugovorom prebaciti kuću na mamu i onda da mi ju ona dalje iznajmljuje i da se plaća ovako visok porez.

 

Pitanje broj

1. Da li ja po zakonu moram unijeti kuću u obrt?

2. Da li ja po zakonu o obveznim odnosima ili bilo kojem drugom zakonu mogu sam sebi iznajmljivati kuću ?

3. da li je protuustavno da porezna traži da plaćam retroaktivno porez na najam ako su porezne prijave uredno prošle i od mene i od mame. Jedino moja visi od prošle godine sad me šilje?

4.Imao sam i pregled knjige sve je uredno, obveza prema državi, obrtničkoj komori i dobavljačima nemam nikakvih, uredno poslujemo i plaćamo porez

 

U uredu za gospodarsvo i hoku kažu da je ovo presedan i da im nije jasno šta žele od mene , nisu nikad čuli za ovako nešto, preporučuju mi odvjetnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija