Jump to content

Dj licenca


balkanac001

Preporučene objave

Poštovani!

 

Vlasnik sam Disco Cluba te mi je jedne večeri policija upala u lokal i od Dj-a oduzela comp sa kojeg je on puštao glazbu jer nije imao dj-licencu.Te večeri poštao je glazbu i sa original cd-a koje policije nije oduzela.Državno odvjetništvo podiglo je kaznenu prijavu protiv dj-a,a meni je kao vlasniku došao poziv u svojstvu svjedoka.Neznam kako da mu pomognem jer je to puštanje glazbe bilo na prijateljskoj osnovi bez ikakve naknade.Jel bi nešto značilo da kažemo da je glazba poštana sa original cd-a,a da je comp služio samo ako se pokvare cd playeri.

 

Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitaj slijedeće ako želiš puštati glazbu na javno mjestu, moraš imati ugovor koji sliedi

 

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA - ZAŠTITA AUTORSKIH MUZIČKIH PRAVA, Zagreb, Berislavićeva 9 - Heinzelova 62 A, kojega zastupaju predsjednik Društva Prof. Željko Brkanović

 

i

 

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA, Zagreb, Ilica 49, kojega zastupa predsjednik Stjepan Šafran (HOK)

 

zaključuju

 

OPĆI UGOVOR O UVJETIMA ZA JAVNO KORIŠTENJE GLAZBE

-------------------------------------------------

-------------------------------------------------

Članak 1.

 

Ugovorne strane sporazumno ustanovljuju:

 

Intelektualno stvaralaštvo pokretačka je snaga društva. Korištenje autorskih djela i predmeta zaštite srodnim pravima treba biti izvršavano uz odobrenje nositelja prava i uz pravičnu naknadu.

Poduzetnici, koji u svom poslovanju žele koristiti autorska djela i predmete zaštite srodnim pravima, imaju pravo na pristup tom korištenju pod uvjetima jednakim za sve pripadnike istih značajki glede intenziteta, načina, mjesta i vremena korištenja, kao i ostalih relevantnih elemenata.

Ovim općim ugovorom ugovorne strane uređuju najrašireniji oblik javnog korištenja intelektualnih tvorevina, korištenje glazbe, uvažujući značenje i korisnost ovoga u poslovanju članica HOKa djela.

Članak 2.

 

Pristupajući zaključenju ovog općeg ugovora, ugovorne strane polaze od ovih prethodnih utvrđenja:

 

(A) Tijekom petogodišnjeg razdoblja koje prethodi ugovoru, ugovorne su strane već uspostavile određeni stupanj međusobnog razumijevanja i suradnje, izraženog zaključenjem sporazuma o uvjetima za javno korištenje glazbe sa županijskim obrtničkim komorama. Ovim ugovorom obje ugovorne strane potvrđuju dosadašnju suradnju i izražavaju želju za daljim unapređenjem odnosa.

 

(B) Svrha je ovog ugovora - utvrđenje pravila za određivanje naknade nositeljima autorskih i srodnih prava na glazbenim djelima u slučaju javnog korištenja u ugostiteljskim, trgovačkim, obrtnim i drugim poslovnim prostorima.

 

© Pravne značajke ugovornih strana i ovog ugovora:

 

- HDS ZAMP jedina je u Republici Hrvatskoj ovlaštena udruga za kolektivno ostvarivanje prava nositelja prava na autorskim djelima iz područja glazbe. U odnosu na korisnike, HDS nastupa i kao ovlaštenik udruga za kolektivno ostvarivanje prava nositelja srodnih prava na istim djelima, tj. Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) glede umjetnika-izvođača, te Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) glede proizvođača fonograma. Nositelje prava iz svih ovih skupina njihove udruge zastupaju na osnovi danih im punomoći i ugovora o uzajamnom zastupanju sa srodnim inozemnim društvima, kao i na osnovi zakonski presumirane punomoći za sve domaće i strane nositelje prava.

 

- HOK zakonom je propisan oblik obveznog udruživanja obrtnika. Skrbeći se o gospodarskom položaju svojih članova, HOK ovim ugovorom ne preuzima vlastite platežne obveze, nego osigurava svim članovima uvjete koje svaki od njih može ostvariti pojedinačnim pristupom sustavu zaštite prema ovom općem ugovoru, te ispunjavanjem obveza koje iz toga proistječu.

 

- Ovaj opći ugovor ima pravno značenje i snagu akta opisanog u čl. 162. st. 1. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Članak 3.

 

Ovim se ugovorom utvrđuju zbirne (ukupne) naknade koje pripadaju nositeljima autorskih prava, nositeljima prava umjetnika-izvođača i nositeljima prava proizvođača fonograma (autorska, izvođačka i diskografska naknada), odnosno naknade koje pripadaju samo nositeljima autorskih prava u slučajevima živih izvedaba.

Naknade za pojedine skupine korisnika i pojedine vrste korištenja glazbe prikazane su u prilogu 1. ovog općeg ugovora, i iskazane su u obračunskim bodovima za jedan mjesec korištenja, odnosno u postotku od prihoda ako je uporaba glazbe nužna za djelatnost odnosno određeni poslovni poduhvat korisnika.

Naknade prikazane u prilogu 1. primjenjuju se, uz pogodnosti i popuste navedene u daljem slijedu, na sve članove HOKa koji prihvaćaju sustav utvrđen ovim općim ugovorom i uredni su korisnici.

Urednim se smatra korisnik kojem je izdano odobrenje, odnosno koji je zaključio ugovor i ispunjava ugovorne obveze.

 

Članak 4.

 

Naknada u 2007. godini za sve nositelje prava iz prethodnog članka iznosi 0,80 kuna po bodu i obuhvaća 0,50 kuna za autorsku naknadu te po 0,15 kuna za izvođačku i diskografsku naknadu. Ove se naknade umanjuju za dani popust i iznose 0,76 kuna za zbirnu naknadu i 0,48 kuna za autorsku naknadu.

Ovim naknadama dodaje se porez na dodanu vrijednost.

Počevši od 1.1.2008.. godine, iznosi iz stavka 2. uvećavaju se po stopi koja se dobije kao polovica zbroja stope godišnje promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stope promjene prosječne bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj.

Podaci za izračun koristit će se iz službenih objava Državnog zavoda za statistiku; budući da se ti podaci objavljuju nekoliko mjeseci nakon završetka godine, u g. 2008. primijenit će se posljednji objavljeni godišnji indeksi (za g. 2006.), u 2009. indeksi za 2007. Itd.

 

Članak 5.

 

Korisnici-članovi HOKa imaju pravo na sljedeće pogodnosti i popuste:

 

Svi korisnici

 

Otpis svih dugovanja nastalih do 31.12.2002. (osim ako se za dugovanja iz tog razdoblja vodi sudski spor).

Otpis svih dugovanja nastalih nakon 1.1.2003. za koja korisnik može dokumentirati da nije radio, iako to nije pravodobno prijavio HDS ZAMPu. Isto se odnosi i na sezonski prekid rada, prekid radi godišnjih odmora, adaptacije, preuređenja i sl.

Osnovanu prekategorizaciju (novu klasifikaciju) objekta ako to korisnik zatraži i dokumentira u pisanom obliku, u roku od 30 dana od potpisa ovog općeg ugovora, temeljem čega će se nakon kontrole objekta revidirati i iznos dugovanja.

Popust od 20% za jednokratnu uplatu dugovanja nastalu u razdoblju od 1.1.2001. do 31.12.2004., ako korisnik izvrši uplatu u roku od 30 dana od potpisa ovog općeg ugovora.

Otpis kamata na cjelokupno dugovanje nastalo do 31.12.2005.

Otplatu cjelokupnog dugovanja nastalog do 31.12.2005. do 20 obroka, ako korisnik nije u mogućnosti jednokratno isplatiti dug.

Otpis svih troškova HDS ZAMPa (odvjetničkih, sudskih, administrativnih i sl.) nastalih u eventualnim prekršajnim i kaznenim postupcima, osim troškova što ih je u postupku imao ili će ih imati sam korisnik.

Ugostiteljski objekti (mehanička glazba)

Popust od 5% za sve uredne korisnike kao i za tekuću godinu za svakog novog korisnika koji sam prijavi korištenje.

Popust od 15% za uredno plaćanje.

Popust od 20% za korisnike s područja posebne državne skrbi, za naknade koje se utvrđuju u obračunskim bodovima.

Disko-klubovi i noćni klubovi

Primjena (niže) stope od 10% od prihoda u slučaju zaključenja ugovora.

Prihod kluba koji čini osnovicu za primjenu postotka čini zbroj prihoda od prodanih ulaznica s iznosom dobivenim umnoškom broja posjetitelja bez plaćanja ulaznice s prosječnom minimalnom cijenom ulaznice koju jednom godišnje utvrđuje HDS ZAMP. Za 2006. minimalna se cijena utvrđuje s 10 kuna.

Korisnici su obvezni prodavati jedino ulaznice ovjerene žigom HDS ZAMPa. Za svaku prodanu neovjerenu ulaznicu obračunava se ugovorna kazna od 625 bodova.

U pojedinim slučajevima velikih dugovanja, uz uvjet da se uredno ispunjavaju ugovorne obveze, razmotrit će se pomak isplate obveza iz 2006. u 2007. godinu.

10% popusta na akontaciju određenu ugovorom za tekuću godinu za novog korisnika koji sam prijavi korištenje glazbe, odnosno korisniku koji od prije ima uređene odnose s HDS ZAMPom te uredno podmiruje mjesečne obveze.

 

Nakon svih danih popusta, naknada ne može biti niža od zaštitne minimalne naknade.

Popust od 5% za sve uredne korisnike, kao i za tekuću godinu za svakog novog korisnika koji sam prijavi korištenje.

Popust od 15% za uredno plaćanje.

Popust od 20% za korisnike s područja posebne državne skrbi.

Za trgovačke i obrtničke objekte površine do 100 m2, koji koriste isključivo radijski prijamnik bez odvojivih zvučnika, naknada se umanjuje za 20%.

 

Nakon svih danih popusta, naknada ne može biti niža od zaštitne minimalne naknade od 40 bodova mjesečno.

 

Priredbe

Popust za korisnike koji zaključuju godišnji ugovor, uz uvjet prethodne urednosti u plaćanju i obvezu pojedinačne prethodne najave svake priredbe: 10% za više od 12 događaja godišnje, 15% za više od 24 događaja godišnje, 20% za više od 36 događaja godišnje, 30% za više od 48 događaja godišnje. Priredbe se trebaju najaviti s danom prispjeća HDS ZAMPu najkasnije tri dana ranije, u pisanom obliku (telefaks i e-mail uključeni). Ako se održi nenajavljena priredba, korisnik je dužan za svaku takvu priredbu platiti dvostruki iznos pune naknade.

Smanjenje naknade za doček Nove godine ili bilo koju drugu vrst zabavne priredbe s naplatom ulaznica, obveznih konzumacija ili bilo kojih drugih oblika naplate - 10% od prihoda ulaznica odnosno 4% prihoda od cijene obvezne konzumacije (aranžmana), no ne manje od 2.000 obračunskih bodova nakon svih popusta.

 

 

Članak 6.

 

Tradicijski i umjetnički obrti, navedeni u prilogu 2. ovog općeg ugovora, oslobođeni su plaćanja naknade, ukoliko ne obuhvaćaju posebne trgovačke prostore.

Članak 7.

 

HOK prihvaća trajnu suradnju s HDS ZAMPom na promicanju odnosa uspostavljenih ovim općim ugovorom: X

 

Objavljivanjem sadržaja ugovora u relevantnim tiskanim i elektroničkim medijima, u vlastitim publikacijama, te u drugim oblicima upoznavanja članstva.

Davanjem pomoći i podrške u organizaciji i održavanju okruglog stola u svim županijskim središtima na kojima bi HDS ZAMP predstavio cjenik.

Utjecajem na članstvo, zajedničkom edukacijom o pozitivnom utjecaju glazbe na poslovanje korisnika, kako bi se podigla razina svijesti korisnika o vrijednosti i gospodarskom značenju intelektualnog vlasništva.

Informiranjem budućih obrtnika o obvezama spram HDS ZAMPa, tako da se te informacije distribuiraju putem vlastite mreže, a gdje je to moguće, i putem državnih tijela nadležnih za odobrenje rada i registraciju.

Uspostavom zajedničkog medijacijskog tijela koje bi rješavalo pojedinačne primjedbe korisnika kada to korisnik zatraži, a da prije toga nije uspio svoj problem riješiti izravno s HDS ZAMPom. Svaka od strana imenuje po dva člana u navedeno medijacijsko tijelo.

 

Članak 7.

 

Članak 8.

 

Ovaj se ugovor zaključuje za razdoblje od 1.1.2007. do 31.12.2009.

 

Ako jedna ugovorna strana drugu ne obavijesti, preporučenim pismom, do 30.6. u godini u kojoj istječe ugovor, da ne želi nastaviti ugovorni odnos, valjanost ugovora produžuje se svaki puta za daljih dvije godine.

 

Ako nastupe sada nepredvidive promjene u gospodarstvu, ugovorne će strane raspraviti o nastaloj situaciji i u duhu uzajamnog razumijevanja po potrebi toj situaciji prilagoditi odredbe iz ovog općeg ugovora.

 

Ugovor je zaključen u četiri jednaka izvorna primjerka, po dva za svaku ugovornu stranu, i stupa na snagu obostranim potpisom.

 

U Zagrebu, 31. listopada 2006.

 

 

Za HRVATSKU OBRTNIČKU KOMORU

 

Stjepan Šafran, predsjednik

 

Za HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA

 

Prof. Željko Brkanović, predsjednik

UGOSTITELJSKI OBJEKTI Vrijednosti u tablici dane su u bodovima

Vrsta objekta Kraj radnog vremena Područje Kapacitet - broj osoba

do 30 od 31 do 100 od 101 do 200 od 201

Slastičarnice, objekti gdje se ne toči alkohol i objekti gdje se ponuda ne konzumira na licu mjesta do 21 A 146 209 314 418

B 113 161 241 322

C 101 145 217 290

od 21 do 24 A 163 232 349 465

B 125 179 268 358

C 113 161 241 322

poslije 24 A 195 279 418 558

B 150 215 322 429

C 135 193 290 386

Kantina, objekti brze prehrane do 21 A 191 273 410 547

B 147 210 316 421

C 133 189 284 379

od 21 do 24 A 213 304 456 608

B 164 234 351 468

C 147 210 316 421

poslije 24 A 256 365 547 729

B 196 281 421 561

C 177 252 379 505

Bistro, restoran, pizzeria, konoba, krčma, pivnica, gostionica, zalogajnica, pečenjarnica do 21 A 259 370 555 740

B 199 285 427 569

C 179 256 384 512

od 21 do 24 A 288 411 617 822

B 221 316 474 633

C 199 285 427 569

poslije 24 A 345 493 740 987

B 266 388 569 759

C 239 342 512 683

Caffe bar, buffet, kavana do 21 A 282 402 603 804

B 217 309 464 619

C 195 278 418 557

od 21 do 24 A 313 447 670 894

B 241 334 516 688

C 217 309 464 619

poslije 24 A 375 536 804 1073

B 289 413 619 825

C 260 371 557 743

Disco bar, noćni bar od 21 do 24 A 613 874 1314 1752

B 472 674 1011 1348

C 424 606 910 1213

od 00 do 02 A 766 1095 1642 2190

B 590 842 1263 1684

C 531 758 1137 1516

poslije 02 A 920 1340 1971 2628

B 707 1011 1516 2021

C 637 910 1364 1819

 

Kategorija A - Grad Zagreb i turistička mjesta u sezoni turizma

Kategorija B - Gradovi i općine s više od 10.000 stanovnika i turistička mjesta u predsezoni i postsezoni

Kategorija C - Gradovi i općine s manje od 10.000 stanovnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitaj slijedeće ako želiš puštati glazbu na javno mjestu, moraš imati ugovor koji sliedi

 

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA - ZAŠTITA AUTORSKIH MUZIČKIH PRAVA, Zagreb, Berislavićeva 9 - Heinzelova 62 A, kojega zastupaju predsjednik Društva Prof. Željko Brkanović

 

i

 

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA, Zagreb, Ilica 49, kojega zastupa predsjednik Stjepan Šafran (HOK)

 

zaključuju

 

OPĆI UGOVOR O UVJETIMA ZA JAVNO KORIŠTENJE GLAZBE

-------------------------------------------------

-------------------------------------------------

Članak 1.

 

Ugovorne strane sporazumno ustanovljuju:

 

Intelektualno stvaralaštvo pokretačka je snaga društva. Korištenje autorskih djela i predmeta zaštite srodnim pravima treba biti izvršavano uz odobrenje nositelja prava i uz pravičnu naknadu.

Poduzetnici, koji u svom poslovanju žele koristiti autorska djela i predmete zaštite srodnim pravima, imaju pravo na pristup tom korištenju pod uvjetima jednakim za sve pripadnike istih značajki glede intenziteta, načina, mjesta i vremena korištenja, kao i ostalih relevantnih elemenata.

Ovim općim ugovorom ugovorne strane uređuju najrašireniji oblik javnog korištenja intelektualnih tvorevina, korištenje glazbe, uvažujući značenje i korisnost ovoga u poslovanju članica HOKa djela.

Članak 2.

 

Pristupajući zaključenju ovog općeg ugovora, ugovorne strane polaze od ovih prethodnih utvrđenja:

 

(A) Tijekom petogodišnjeg razdoblja koje prethodi ugovoru, ugovorne su strane već uspostavile određeni stupanj međusobnog razumijevanja i suradnje, izraženog zaključenjem sporazuma o uvjetima za javno korištenje glazbe sa županijskim obrtničkim komorama. Ovim ugovorom obje ugovorne strane potvrđuju dosadašnju suradnju i izražavaju želju za daljim unapređenjem odnosa.

 

(B) Svrha je ovog ugovora - utvrđenje pravila za određivanje naknade nositeljima autorskih i srodnih prava na glazbenim djelima u slučaju javnog korištenja u ugostiteljskim, trgovačkim, obrtnim i drugim poslovnim prostorima.

 

© Pravne značajke ugovornih strana i ovog ugovora:

 

- HDS ZAMP jedina je u Republici Hrvatskoj ovlaštena udruga za kolektivno ostvarivanje prava nositelja prava na autorskim djelima iz područja glazbe. U odnosu na korisnike, HDS nastupa i kao ovlaštenik udruga za kolektivno ostvarivanje prava nositelja srodnih prava na istim djelima, tj. Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) glede umjetnika-izvođača, te Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) glede proizvođača fonograma. Nositelje prava iz svih ovih skupina njihove udruge zastupaju na osnovi danih im punomoći i ugovora o uzajamnom zastupanju sa srodnim inozemnim društvima, kao i na osnovi zakonski presumirane punomoći za sve domaće i strane nositelje prava.

 

- HOK zakonom je propisan oblik obveznog udruživanja obrtnika. Skrbeći se o gospodarskom položaju svojih članova, HOK ovim ugovorom ne preuzima vlastite platežne obveze, nego osigurava svim članovima uvjete koje svaki od njih može ostvariti pojedinačnim pristupom sustavu zaštite prema ovom općem ugovoru, te ispunjavanjem obveza koje iz toga proistječu.

 

- Ovaj opći ugovor ima pravno značenje i snagu akta opisanog u čl. 162. st. 1. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Članak 3.

 

Ovim se ugovorom utvrđuju zbirne (ukupne) naknade koje pripadaju nositeljima autorskih prava, nositeljima prava umjetnika-izvođača i nositeljima prava proizvođača fonograma (autorska, izvođačka i diskografska naknada), odnosno naknade koje pripadaju samo nositeljima autorskih prava u slučajevima živih izvedaba.

Naknade za pojedine skupine korisnika i pojedine vrste korištenja glazbe prikazane su u prilogu 1. ovog općeg ugovora, i iskazane su u obračunskim bodovima za jedan mjesec korištenja, odnosno u postotku od prihoda ako je uporaba glazbe nužna za djelatnost odnosno određeni poslovni poduhvat korisnika.

Naknade prikazane u prilogu 1. primjenjuju se, uz pogodnosti i popuste navedene u daljem slijedu, na sve članove HOKa koji prihvaćaju sustav utvrđen ovim općim ugovorom i uredni su korisnici.

Urednim se smatra korisnik kojem je izdano odobrenje, odnosno koji je zaključio ugovor i ispunjava ugovorne obveze.

 

Članak 4.

 

Naknada u 2007. godini za sve nositelje prava iz prethodnog članka iznosi 0,80 kuna po bodu i obuhvaća 0,50 kuna za autorsku naknadu te po 0,15 kuna za izvođačku i diskografsku naknadu. Ove se naknade umanjuju za dani popust i iznose 0,76 kuna za zbirnu naknadu i 0,48 kuna za autorsku naknadu.

Ovim naknadama dodaje se porez na dodanu vrijednost.

Počevši od 1.1.2008.. godine, iznosi iz stavka 2. uvećavaju se po stopi koja se dobije kao polovica zbroja stope godišnje promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stope promjene prosječne bruto plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj.

Podaci za izračun koristit će se iz službenih objava Državnog zavoda za statistiku; budući da se ti podaci objavljuju nekoliko mjeseci nakon završetka godine, u g. 2008. primijenit će se posljednji objavljeni godišnji indeksi (za g. 2006.), u 2009. indeksi za 2007. Itd.

 

Članak 5.

 

Korisnici-članovi HOKa imaju pravo na sljedeće pogodnosti i popuste:

 

Svi korisnici

 

Otpis svih dugovanja nastalih do 31.12.2002. (osim ako se za dugovanja iz tog razdoblja vodi sudski spor).

Otpis svih dugovanja nastalih nakon 1.1.2003. za koja korisnik može dokumentirati da nije radio, iako to nije pravodobno prijavio HDS ZAMPu. Isto se odnosi i na sezonski prekid rada, prekid radi godišnjih odmora, adaptacije, preuređenja i sl.

Osnovanu prekategorizaciju (novu klasifikaciju) objekta ako to korisnik zatraži i dokumentira u pisanom obliku, u roku od 30 dana od potpisa ovog općeg ugovora, temeljem čega će se nakon kontrole objekta revidirati i iznos dugovanja.

Popust od 20% za jednokratnu uplatu dugovanja nastalu u razdoblju od 1.1.2001. do 31.12.2004., ako korisnik izvrši uplatu u roku od 30 dana od potpisa ovog općeg ugovora.

Otpis kamata na cjelokupno dugovanje nastalo do 31.12.2005.

Otplatu cjelokupnog dugovanja nastalog do 31.12.2005. do 20 obroka, ako korisnik nije u mogućnosti jednokratno isplatiti dug.

Otpis svih troškova HDS ZAMPa (odvjetničkih, sudskih, administrativnih i sl.) nastalih u eventualnim prekršajnim i kaznenim postupcima, osim troškova što ih je u postupku imao ili će ih imati sam korisnik.

Ugostiteljski objekti (mehanička glazba)

Popust od 5% za sve uredne korisnike kao i za tekuću godinu za svakog novog korisnika koji sam prijavi korištenje.

Popust od 15% za uredno plaćanje.

Popust od 20% za korisnike s područja posebne državne skrbi, za naknade koje se utvrđuju u obračunskim bodovima.

Disko-klubovi i noćni klubovi

Primjena (niže) stope od 10% od prihoda u slučaju zaključenja ugovora.

Prihod kluba koji čini osnovicu za primjenu postotka čini zbroj prihoda od prodanih ulaznica s iznosom dobivenim umnoškom broja posjetitelja bez plaćanja ulaznice s prosječnom minimalnom cijenom ulaznice koju jednom godišnje utvrđuje HDS ZAMP. Za 2006. minimalna se cijena utvrđuje s 10 kuna.

Korisnici su obvezni prodavati jedino ulaznice ovjerene žigom HDS ZAMPa. Za svaku prodanu neovjerenu ulaznicu obračunava se ugovorna kazna od 625 bodova.

U pojedinim slučajevima velikih dugovanja, uz uvjet da se uredno ispunjavaju ugovorne obveze, razmotrit će se pomak isplate obveza iz 2006. u 2007. godinu.

10% popusta na akontaciju određenu ugovorom za tekuću godinu za novog korisnika koji sam prijavi korištenje glazbe, odnosno korisniku koji od prije ima uređene odnose s HDS ZAMPom te uredno podmiruje mjesečne obveze.

 

Nakon svih danih popusta, naknada ne može biti niža od zaštitne minimalne naknade.

Popust od 5% za sve uredne korisnike, kao i za tekuću godinu za svakog novog korisnika koji sam prijavi korištenje.

Popust od 15% za uredno plaćanje.

Popust od 20% za korisnike s područja posebne državne skrbi.

Za trgovačke i obrtničke objekte površine do 100 m2, koji koriste isključivo radijski prijamnik bez odvojivih zvučnika, naknada se umanjuje za 20%.

 

Nakon svih danih popusta, naknada ne može biti niža od zaštitne minimalne naknade od 40 bodova mjesečno.

 

Priredbe

Popust za korisnike koji zaključuju godišnji ugovor, uz uvjet prethodne urednosti u plaćanju i obvezu pojedinačne prethodne najave svake priredbe: 10% za više od 12 događaja godišnje, 15% za više od 24 događaja godišnje, 20% za više od 36 događaja godišnje, 30% za više od 48 događaja godišnje. Priredbe se trebaju najaviti s danom prispjeća HDS ZAMPu najkasnije tri dana ranije, u pisanom obliku (telefaks i e-mail uključeni). Ako se održi nenajavljena priredba, korisnik je dužan za svaku takvu priredbu platiti dvostruki iznos pune naknade.

Smanjenje naknade za doček Nove godine ili bilo koju drugu vrst zabavne priredbe s naplatom ulaznica, obveznih konzumacija ili bilo kojih drugih oblika naplate - 10% od prihoda ulaznica odnosno 4% prihoda od cijene obvezne konzumacije (aranžmana), no ne manje od 2.000 obračunskih bodova nakon svih popusta.

 

 

Članak 6.

 

Tradicijski i umjetnički obrti, navedeni u prilogu 2. ovog općeg ugovora, oslobođeni su plaćanja naknade, ukoliko ne obuhvaćaju posebne trgovačke prostore.

Članak 7.

 

HOK prihvaća trajnu suradnju s HDS ZAMPom na promicanju odnosa uspostavljenih ovim općim ugovorom: X

 

Objavljivanjem sadržaja ugovora u relevantnim tiskanim i elektroničkim medijima, u vlastitim publikacijama, te u drugim oblicima upoznavanja članstva.

Davanjem pomoći i podrške u organizaciji i održavanju okruglog stola u svim županijskim središtima na kojima bi HDS ZAMP predstavio cjenik.

Utjecajem na članstvo, zajedničkom edukacijom o pozitivnom utjecaju glazbe na poslovanje korisnika, kako bi se podigla razina svijesti korisnika o vrijednosti i gospodarskom značenju intelektualnog vlasništva.

Informiranjem budućih obrtnika o obvezama spram HDS ZAMPa, tako da se te informacije distribuiraju putem vlastite mreže, a gdje je to moguće, i putem državnih tijela nadležnih za odobrenje rada i registraciju.

Uspostavom zajedničkog medijacijskog tijela koje bi rješavalo pojedinačne primjedbe korisnika kada to korisnik zatraži, a da prije toga nije uspio svoj problem riješiti izravno s HDS ZAMPom. Svaka od strana imenuje po dva člana u navedeno medijacijsko tijelo.

 

Članak 7.

 

Članak 8.

 

Ovaj se ugovor zaključuje za razdoblje od 1.1.2007. do 31.12.2009.

 

Ako jedna ugovorna strana drugu ne obavijesti, preporučenim pismom, do 30.6. u godini u kojoj istječe ugovor, da ne želi nastaviti ugovorni odnos, valjanost ugovora produžuje se svaki puta za daljih dvije godine.

 

Ako nastupe sada nepredvidive promjene u gospodarstvu, ugovorne će strane raspraviti o nastaloj situaciji i u duhu uzajamnog razumijevanja po potrebi toj situaciji prilagoditi odredbe iz ovog općeg ugovora.

 

Ugovor je zaključen u četiri jednaka izvorna primjerka, po dva za svaku ugovornu stranu, i stupa na snagu obostranim potpisom.

 

U Zagrebu, 31. listopada 2006.

 

 

Za HRVATSKU OBRTNIČKU KOMORU

 

Stjepan Šafran, predsjednik

 

Za HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA

 

Prof. Željko Brkanović, predsjednik

UGOSTITELJSKI OBJEKTI Vrijednosti u tablici dane su u bodovima

Vrsta objekta Kraj radnog vremena Područje Kapacitet - broj osoba

do 30 od 31 do 100 od 101 do 200 od 201

Slastičarnice, objekti gdje se ne toči alkohol i objekti gdje se ponuda ne konzumira na licu mjesta do 21 A 146 209 314 418

B 113 161 241 322

C 101 145 217 290

od 21 do 24 A 163 232 349 465

B 125 179 268 358

C 113 161 241 322

poslije 24 A 195 279 418 558

B 150 215 322 429

C 135 193 290 386

Kantina, objekti brze prehrane do 21 A 191 273 410 547

B 147 210 316 421

C 133 189 284 379

od 21 do 24 A 213 304 456 608

B 164 234 351 468

C 147 210 316 421

poslije 24 A 256 365 547 729

B 196 281 421 561

C 177 252 379 505

Bistro, restoran, pizzeria, konoba, krčma, pivnica, gostionica, zalogajnica, pečenjarnica do 21 A 259 370 555 740

B 199 285 427 569

C 179 256 384 512

od 21 do 24 A 288 411 617 822

B 221 316 474 633

C 199 285 427 569

poslije 24 A 345 493 740 987

B 266 388 569 759

C 239 342 512 683

Caffe bar, buffet, kavana do 21 A 282 402 603 804

B 217 309 464 619

C 195 278 418 557

od 21 do 24 A 313 447 670 894

B 241 334 516 688

C 217 309 464 619

poslije 24 A 375 536 804 1073

B 289 413 619 825

C 260 371 557 743

Disco bar, noćni bar od 21 do 24 A 613 874 1314 1752

B 472 674 1011 1348

C 424 606 910 1213

od 00 do 02 A 766 1095 1642 2190

B 590 842 1263 1684

C 531 758 1137 1516

poslije 02 A 920 1340 1971 2628

B 707 1011 1516 2021

C 637 910 1364 1819

 

Kategorija A - Grad Zagreb i turistička mjesta u sezoni turizma

Kategorija B - Gradovi i općine s više od 10.000 stanovnika i turistička mjesta u predsezoni i postsezoni

Kategorija C - Gradovi i općine s manje od 10.000 stanovnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani balkanac001,

 

problem dj-a i kaznene prijave kojima ste svjedok proizlaze iz činjenice da je DJ zatečen u radu sa glazbom reproduciranom (umnoženom, pohranjenom, fiskiranom) na neoriginalnom nosaču zvuka (CD, hard disk) bez odobrenja za privremeno reproduciranje glazbe (DJ licenca). Reproduciranje glazbe dozvoljeno je isključivo za privatno korištenje, u privatnom prostoru bez izravnog ili neizravnog komercijalnog učinka. Korištenje reproduciranog glazbenog sadržaja u javnom prostoru kao što je disco club, bez obzira da li je DJ-u isplaćen bilo kakav honorar ili je DJ radio na prijateljskoj osnovi kao što kažete ne umanjuje činjenicu da je korišten ilegalan glazbeni sadržaj.

Čak i da je uistinu kompjuter služio jedino kao potpora u slučaju kvara playera, to ne bi imalo nikakvog značaja jer je sporan samo i jedino sadržaj.

Policija je ovako i onako iz cijele priče u startu isključila originalne CD-e jer oni nisu predmet kaznenog postupka. Oduzet je samo ilegalan sadržaj koji se u Vašem prostoru nije smio niti nalaziti tako da vaša ideja ne bi bila opravdanje.

Vi ste kao vlasnik prostora zapravo suodgovorni za počinjeno djelo jer ste bili dužni provjeriti legalnost i spriječiti korištenje ilegalnog sadržaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija