Jump to content

Čije je vlasništvo SIM-kartica

Preporučene objave

objavljeno:

Molim znalce da mi odgovore ako nije problem.

Kupio sam mobilni uređaj skupa sa sim-karticim i brojem od jednog mobilnog operatera.

Platio sam uredno isti i počeo ga odmah koristiti.

I sad me zanima da li je ta sim-kartica i broj na njoj moje vlasništvo ili nije ?

Možda će ovo nekom biti smiješno ali meni je važno da to znam obzirom da bi mi to saznanje omogućilo da pokrenem nešto drugo što me muči.

Hvala :namiguje:

odgovoreno:

Po mom shvaćanju tih stvari, niste vlasnik ni SIM kartice ni broja.

Jeste korisnik SIM kartice jednog od operatera, a ta SIM kartica posjeduje pozivni broj koji je dodjeljen u elektroničkoj komunikacijskoj mreži, a kojeg preplatnik ili korisnik u nepreplatničkom sustavu, na vlastiti zahtjev može zadržati broj prilikom promjene operatora.

Da napomenem, nisam stručnjak za elektroničke komunikacije, ako griješim neka me netko argumentirano ispravi.

odgovoreno:

U pravu ste gospon petpetica :palac:

Našao sam u Općim uvjetima pretplatničkog odnosa da je operater vlasnik i broja i SIM kartice.

Na žalost ti opći uvjeti su tiskani tako sitnim slovima da je potrebno dobro povećalo da bi ih čovjek pročitao.

Hvala na trudu i pozdrav :namiguje:

odgovoreno:

Moram priznati da tu puno stvari baš i nije tako jednostavno.

Ako je operater vlasnik broja, kako sam onda bez problema prenio taj broj u drugu mrežu? Zakon propisuje tu mogućnost.

Nisam proučavao zakone , možda je potrebna formalna suglasnost operatera za prenos broja?

Nikad nisam čuo da bi netko bio spriječen u prenosu broja u drugu mrežu.

A u ugovorima ionako svašta piše, puno toga često baš i nije u skladu sa zakonima.

:kavica:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija