Jump to content

otkaz ugovora o radu. Hitno potreban savjet!


tomo2801

Preporučene objave

Poštovani,

 

ne znam da li mi možete ikako pomoći. Naime o čemu se radi: Poslodavac mi je usmeno priopćio da će mi dati otkaz ugovora o radu 01.06.2011. Na taj dan dolazi u firmu i u iscrpnom razgovoru s poslodavcem čim sam spomenuo otpremninu i i otkaz ugovora o radu kao tehnološki višak priča je krenula u drugom smjeru. Da ja ne moram ići da mogu nastaviti raditi.... (Inače u firmi radim 9 godina i 9 mjeseci. Samo prije nekoliko tjedana mi je rekao da mu ne trebam nego 4 sata dnevno i da sam na poslu samo zbog sažaljenja zbog moje bolesne kćerke. 21.06 doživljavam ozljedu na radu lom 4 prsta noge zbog koje sam na bolovanju proveo do danas cca. 3 mjeseca. Ozljeda na radu desila se pri obavljanju posla za koji uopće nisam bio zadužen. Od strane zamjenika direktora sugerirano mi je da se u izvješću o ozljedi na radu ne navede kako se stvarno desila ozljeda nego je stavljeno nešto sasvim drugo. U međuvremenu na moje mjesto zapošljava se druga osoba. Kad sam ih pitao što je ovo zamjenik direktora mi je odgovorio "da se mogu vratiti na posao ako želim"?! Ne znam što mi je činiti ne želim se vratiti u firmu raditi jer mi je dosta omalovažavanja i obavljanja poslova za koje uopće nisam bio zadužen. Molim Vaš savjet u svezi ovoga svega, da li mogu dati izvanredni otkaz ugovora o radu? Jedino mi je bitno od svega da mi isplate otpremninu jer su mi novčana sredstva prijeko potrebna za liječenje kćerke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako niste dobili otkaz dužni ste dolaziti na posao. Ako Vam je usmeni otkaz dan, dolazite na posao jer usmeni otkaz ne postoji, znači čekate pismenu odluku.

 

Na otpremninu imate pravo ako dobijete odluku o poslovno uvjetovanom otkazu.

 

Ako ne želite više raditi tamo iz bilo kojeg razloga, slobodni ste dati otkaz, no zaboravite otpremninu. Izvanredni otkaz se daje zbog teške povrede prava i obveza iz radnog odnosa zbog čega više nije moguće raditi, no iskreno iz ovog Vašeg ne vidim koja je to tako velika povreda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija