Jump to content

Zalba na rjesenje suda??


Jai

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molila bih vas za savjet. Bila sam korisnica obiteljske mirovine i nakon sto mi je to pravo isteklo, Mirovinsko mi je svojom greskom nastavilo isplacivati primanja kroz sljedecih par mjeseci (tijekom 2005). Nakon nekog vremena ( 2006) pozvali su me da ta primanja vratim i u dogovoru s njima pristala sam na obrocno placanje tog iznosa. Platila sam 3 rate, zadnju 2007 g. a kako sam ostala bez ikakvih primanja ostatak tog duga nisam platila. 2009 mi je dosla tuzba sa Opcinskog Gradjanskog suda u Zagrebu na koju sam ja ulozila prigovor navodeci da trenutno nemam sredstava za platiti ostatak duga kao i da sam uvjerenja da je u medjuvremenu dosle do zastare slucaja (za sto nisam 100% sigurna). Tijekom 2011 su mi dolazili (pretpostavljam) pozivi za rociste na sudu medjutim kako sam ja posljednje 2 godine bila van Hrvatske (na skolovanju) ja nista osobno sa suda nisam dobila niti potpisala. Nedavno mi je doslo rjesenje sa suda, u kojem se navodi kako sam ja bila uredno pozvana na raspravu- rociste ali nisam nazocila istoj te kako u roku od 15 dana moram platiti preostali iznos + kamate. Buduci da ja i dalje nemam nikakvih primanja, dug nemogu platiti. Jasno mi je da je sljedeci korak ovrha, ali buduci da nisam vlasnik nikakvih nekretnina i djelim kucanstvo sa sestrinom obitelji, pretpostavljam da ovrha ne bi bila uspjesna za sad. No, znam i da se postupak potrazivanja moze i ponovo pokrenuti a u medjuvremenu kamate ce rasti i rasti....Moje pitanja:

– dali se meni isplati ulagati zalbu na odluku suda, mozda navesti kako ja nisam imala priliku nazociti raspravi (ponavljam, poziv za sud nikad nisam osobno dobila)

- dali bi u eventualnoj zalbi mogla iznijeti da sam voljna platiti dug cim budem imala primanja, te dali postoji mogucnost da mi zamrznu kamate?

 

Hvala vam na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija