Jump to content

hilfe-da li se nadati?


tonixx

Preporučene objave

pitanje!

kućim se,da li mogu i stati na žabu.kronološki:kupio bih kuću,roh-bau,znači pod krovom.ali jada čovjek nema papire za nju.placeve dijelila bivša stambena zadruga,prije rata,on sazidao do krova,na kući plinski priključak,naravno bez sata,gruntovno se vodi kao oranica,građevinske dozvole nema,kao to se radilo onda da su sve te kuće imale jednu građevinsku dozvolu,ali pošto se zadruga raspala,nestali papiri a on je nije uveo u gruntovnicu.priključak vode ima plaćen.struju nema.ako bi i kupio to,on navodno će iz katastra tražiti da mu uvedu kuću u ovakvom stanju kakvom je sada,navodno ucrtati sve .kuća se nalazi na području od posebne državne skrbi.na što bih trebao posebno obratiti pozornost.ovaj iz agencije ,želi da sklopimo predugovor,kaže da je to sve u redu.a ja tu kuću bih trebao staviiti pod hipoteku,kredit.ponavljam ,elektroenergetska suglasnost mi treba,da li tu šta jasnije kaže,pošto on ima papire o privremenom priključku struje za potrebe građenja.što tražiti i kako se osiguratii,da sve bude u redu.hvala svima ko mi pomogne savjetom,ako sve bude gut,okrenut ćemo nešto na ražnju,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lako za ražanj. To može uvijek. Ako sam dobro shvatio, Vi (tj. on, koji Vam prodaje kuću ...) nemate ništa. SAMI STE TO NAPISALI. Da li je to njemu u redu, očigledno jest. Ja bih na Vašem mjestu stoput dobro razmislio. Nema građevinsku. Nema ništa. Katastar ne znači ništa. Pogledajte si situaciju na Viru. Katastar im ne znači ništa, ruši se. Područje od posebne državne skrbi ?

 

Ja bih dobro razmislio. Zamislite sliku : Vaša (kuća koju kupujete) kuća, Vi izvan vrpce, gledate bagere kako je ruše. Da li Vam se slika sviđa ?

 

Meni ne. Sjetite se da je tu u tom slučaju i hipoteka.

 

Savjet : neka Vam vlasnik te kuće ishodi valjanu građevinsku dozvolu, neka Vam pokaže da je sve OK. Ako on ne može, kako ćete Vi ? Da li će to poskupjeti kuću ? Hoće. Ali se nećete morati bojati bagera za rušenje.

 

NIsam Vam pomogao, želim Vam sretan Uskrs, dobro razmislite ! A ražanj uvijek možemo u dobrom druđtvu sa zadovoljstvom i pjesmom okretati ! Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija