Jump to content

Porez na stipendije/rad preko student servisa


Adelina

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć. Mama mi je dobila porezno rješenje u kojem stoji da treba platit 3000 kuna poreza za 2010. godinu. Ja sam u toj godini primala gradsku stipendiju u iznosu od 800 kuna mjesečno. Sve skupa u toj godini primila sam 10 400 kuna stipendije. Ali, imam prihoda oko 5200 kuna sa student servisa. Koliko znam stipendija, odnosno dohodak, do 10 800 kuna se ne oporezuje. Zašto mi je onda, prema mojoj računici, naplaćen porez od 20% na cjelokupan iznos od cca 15000 kuna, a ne samo na dio iznad 10 8000 kuna?

Molim Vas ako mi to neko može pojasniti...

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iznos šestorostrukog osobnog odbitka od 10.800 kuna (6 x 1.800) predstavlja uvjet do kojeg osoba može biti uzdržavani član obitelji pri obračunu dohotka od nesamostalnog rada roditelja ili skrbnika. Kako ste ostvarili ukupan iznos primitaka preko 10.800 tijekom 2010. godine, vaša majka, korisnik vašeg osobnog odbitka tijekom 2010. godine bila je dužna podnijeti godišnju poreznu prijavu za 2010. godinu bez navođenja vas kao uzdržavanog člana obitelji. To ne znači da vas mora odjaviti sa svoje porezne kartice (obrazac PK) u narednoj 2011. godini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija