Jump to content

preaktivni susjedi


barbika

Preporučene objave

Poštovani!Imam pitanje .Kako da riješim problem sa susjedom iznad mene ,koja je prilikom seksualnih odnosa glasna ,da se čuje do sandučića u ulazu a živi na petom katu,ja živim ispod nje,i prlikom njihovog seksa ,uz svu glasnoču ,čujemo i drmanje namještaja ,da svaki put imamo osječaj da je potres.To se zbiva u bilo koje doba dana,s time da je susjeda bila usmeno upozorena,što nije urodilo plodom.Ja sam predstavnik stanara i neznam što mi je činiti,molim za savijet .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

barbika je napisao:

Poštovani!Imam pitanje .Kako da riješim problem sa susjedom iznad mene ,koja je prilikom seksualnih odnosa glasna ,da se čuje do sandučića u ulazu a živi na petom katu,ja živim ispod nje,i prlikom njihovog seksa ,uz svu glasnoču ,čujemo i drmanje namještaja ,da svaki put imamo osječaj da je potres.To se zbiva u bilo koje doba dana,s time da je susjeda bila usmeno upozorena,što nije urodilo plodom.Ja sam predstavnik stanara i neznam što mi je činiti,molim za savijet .[/quote

 

Vidite u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Vika ,galama,bludničenje (čl.7)

Tko dopušta da se u njegovim prostorijama vrši bludničenje ili tko omogučuje ili na neki drugi način pomaže vršenju prostitucije.

Morate biti obazrivi iz razloga što počinitelj prekršaja može biti svaka osoba,vlasnik ili korisnik stana ili drugih prostorija.

Radnja se sastoji o dopuštanju bluda u stanu ili drugim prostorijama, tj. u davanju na raspolaganje drugih prostorija osobama radi bluda.

Naročito je irelevantno da za postojanje prekršaja postoji kakav dokaz da je počinitelj za ustupanje prostorije primio nagradu.

Inače u literaturi određenje bluda nije jednoznačno....određuje se kao normalno seksualno iživljavanje ili kao druga seksualna zadovoljavanja protivna društvenom moralu.

Ima i stavova da je blud spolno iživljavanje koje je u suprotnosti s općepriznatim moralnim shvačanjima.

 

Problem je u teškoći određenja, što je u području seksualiteta moralno a što nije, odnosno što je "prirodno" a što "protuprirodno"

 

Možda se radi o prostituciji čl.12

ili recimo čl.14

koji govori o vrijeđanju i omalovažavanju moralnih osječaja građana.Gledajuči alternativno, vrijeđanje ili omalovažavnje, u pravilu predstavlja ponašanje koje znatnije odstupa od stavova sredine gdije se radnja odvija,a kojima se grubo vrijeđa osječaj stida.

U praksi je najčešći slučaj razgoličavanje (seksualni egzibicionizam) i bludne radnje.... itd itd...

 

o gore opisanim radnjama i navedenim čl.Zakona su iz 1995.god. Osobno smatram da je sigurno došlo do izmjene i dopune navedenog Zakona.

 

Predlažem da pročitate najnoviji Zakon, a osobito pažnju obratite na sudsku praksu postojanja prekršaja.

Bilo bi dobro da se posavjetujete sa kojim od ovlaštenih osoba (policajca) koji je potkovan tim Zakonom prije nego postupate,odnosno zovete policiju. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

Malo ste pretjerali s tumačenjem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Ovdje bi se moglo govoriti samo o "običnom" kršenju javnog reda i mira, a nikako o bludničenju ili prostituciji jer za to nema elemenata

 

Poštujem Vašu izjavu!

 

Osobno sam dao svoje mišljenje opisujuči Zakon o JRM-u.

Pitam Vas što smatrate "obično kršenje JRM-a"?

 

Kako bi ste Vi okvalificirali "preaktivne susjede"..... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija