Jump to content

naknada za legaliziranje objekta


joskok

Preporučene objave

Krenuo sam u legalizaciju bespravno sagrađene građevine prije 1 god. Prošao sam cijeli proces od projekta do plaćanja komunalija i vodnog doprinosa pa tako došao i do navedene naknade. Naknada mi se obračunala (prije 4-5dana)po starom zakonu (30% od komunalne naknade). Mišljenja sam da ako se obračun za naknadu obračunavao prije 4-5 dana da mi se trebala obračunati po novom zakonu koji bi za mene bio znatno povoljniji jer se navedena građevina nalazi u građevnom području, a ne po starom zakonu koji više nije na snazi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Članak 113. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 90/11) odredio je da postupak izdavanja rješenja o izvedenom stanju započet po ''starom'' zakonu bude završen po ''novom'' ako to investitor zatraži, a ako ne zatraži, dovršit će se po ''starom'' zakonu.

Mogli su vas pitati, ali nisu morali.

Jeste li sigurni da bi vas naknada za zadržavanje zgrade u prostoru prema ''novom'' zakonu koštala manje od posebne upravne pristojbe prema ''starom'' zakonu?

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

dobili smo ja i brat kuću koju je sagradija otac ima građevinsku dozvolu ali nije rađena po nacrtu pa bih pitao ako neko zna da li se može izvršit podjela objekta(kuća je dvojna) prije legalizacije jer bi ja želio svoj dio legarizirat a brat nema volje pa ako ima neko neka iskustva molio bi da napiše

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija