Jump to content

Pomoć pri razvodu

Preporučene objave

objavljeno:

Molim Vas za pomoć, pošto se ne razumijem u zakone i procedure, koji mi je najbrži put za razvod,pošo se želim razvesti u najkraćem mogućem roku, šta trebam da uradim, i da li mogu to sama ili mi je potreban odvjetnik??Naš brak je prestao da funkcionira po svim mogućim točkama, tako da je logičan slijed razvod, ne želim da se zavaravam i provodim godine pored pogrešne osobe!!Hvala Vam!!

odgovoreno:

poštovana,

u koliko nemate odvjetnika potrebno je napisati sporazumni prijedlog za razvod braka u 4 primjerka (naravno ako je i druga strana suglasna sa razvodom),priložiti vjenčani list i ako imate maloljetnu djecu, zahtjevu morate priložiti rodne listove djece, sve predati na sud i čekati da vas pozovu na prvo ročište koje bi trebalo biti zakazano kroz nekih 20-30 dana, ovisno o sudu....nadam se da sam pomogla za početak.......l.p.

odgovoreno:

inazg hvala Vam mnogo, za početak ste mi pomogli!!Ako ne želi sporazumno naći ćemo mi već neki razlog!!hvala još jednom, i recite mi šta je sa zajedničkom imovinom, ja sam mnogo toga unjela u brak, ajmo reći većinu i zajedno smo stekli,želim sve moje natrag i pola svega što smo zajedno stekli!!!!

odgovoreno:

koliko sam shvatila iz ostalih priča i iskustava ako druga strana nije suglasna sa sporazumnim razvodom morat ćete ići sa tužbom, a što se tiče zajedničke imovine, to se rješava posebnom parnicom nakon što se razvedete......nadam se da nisam u krivu.....i da sam vam još jednom pomogla.....držim vam palčeve i stojim iza tvrdnje da ako u braku više nema emocija, slaganja, povjerenja i svega ostalog što dobar i skladan brak podrazumijeva da je najbolje okončati ga i okrenuti novu stranicu u životu..l.p.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija