Jump to content

...pokretanje ovršnog postupka-javni bilježnici?


anonimno

Preporučene objave

...zanima me da li je procedura točna : 4 primjerka prijedloga za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave,odnosno prijedloga za donošenje rješenja o ovrsi se dostavlja javno-bilježničkom uredu,naravno sa plaćenim pristojbama te on na temelju toga završava započeti posao u roku od 8 dana,nakon čega ako ovršenik nije uložio prigovor rješenje ostaje pravomoćno...da li prijedlog ovršnog rješenja dostavljam možda u 3 primjerka jav.-bilj.uredu, a jedan primjerak samom ovršeniku istodobno kad i j.-b. uredu,na početku pokretanja postupka ili to čini j.-b.ured kao nekad sud....molim odgovor i ispravak netočnih dijelova...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

4X prijedlog za ovrhu, sa svim predloženim dokazima vi dostavljate JB, a onda on nakon što donese rješenje o ovrsi dostavlja prijedlog s rješenjem ovršeniku, na što ovaj ima pravo prigovora. Ako podnese prigovor u roku sve se zajedno upućuje na postupak sudu. Ako se ne uloži prigovor postaje pravomoćno. Za provedbu ovrhe morate opet na sud.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija