Jump to content

Uvrede, psovanje, prijetnja


ivan_83

Preporučene objave

Poštovani,

 

povremeno prolazim u blizini zgrada izgrađenih za

nastanjivanje gradskih socijalnih slučajeva. Ovdje često na ulici bude mlađe i starije djece koja vrijeđaju, provociraju a po novome viču psovke pa čak i prijete.

Da li sam prisiljen prolaziti kroz sve to ili je moguće pozvati policiju koja će učiniti nešto u vezi toga?

 

Jedini put kad sam im verbalno vratio uvrede počeli su prijetiti i psovati (s tim da mislim da bi se u bilo kakav sukob umiješali i njihovi roditelji koji su, bez predrasuda rečeno, dno društvene ljestvice).

 

Tim više mi je nelagodno zbog situacije budući da u blizini živi moja djevojka koja već ionako godinama trpi njihove uvrede.

 

Da li bi policija ozbiljno shvatila moju eventualnu dojavu o vrijeđanju i psovanju i da li je bilo što moguće učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da će vam policija sve to povjerovati što tvrdite, utvrditi identitet tih osoba, napisati optužni prijedlog i prosljediti predmet prekršajnom sudu.

 

Ali, policija će i razgovarati s tim osobama, kako su vjerovali vama vjerovat će i njima, oni će vjerovatno reći da to što su radili nisu radili bez razloga i da ste i vi njima nešto napravili, te će policija i vaše ime staviti pod okrivljenike u optužni prijedlog i sve vas zajedno prijaviti za narušavanje javnog reda i mira.

 

Policija neće povjerovati u priču da ste samo prolazili pored tih ljudi, a da su vas oni bez ikakva razloga vrijeđali, da su psovali i prijetili.

 

Možda oni jesu dno društvene ljestvice, ali u ovom društvu svi imaju jednaka prava bili na dnu, sredini ili vrhu ljestvice.

 

Ukoliko vam se ne sviđa scenarij obostranog prijavljivanja, vi kao oštećena strana imate mogućnost nadležnom prekršajnom sudu u svojstvu oštećenika sami podnijeti optužni prijedlog radi narušavanja javnog reda i mira, kao i općinskom sudu kaznenu prijavu radi uvrede i prijetnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Sažetak svega je da se u praksi ne može učiniti ništa.

 

Ako mi popuste živci mogao bih im opet verbalno odgovoriti nakon čega bi me vjerojatno iscipelarili ili upotrijebili noževe budući da se radi o toj vrsti ljudi a onda će policiji postati jasno tko je napadnut a tko je napadač.

 

A jednaka prava ionako imamo svi samo na papiru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najgore je što moja djevojka živi blizu pa bi ona mogla imati problema.

 

Tužno je da građani koji plaćaju poreze (i od kojih policija živi) moraju slušati uvrede, psovke i prijetnje ili u slučaju da verbalno odgovore mogu očekivati da ih osobe patološkog ponašanja napadnu i ispune svoje prijetnje ili što je još gore da im napadnu neku dragu osobu.

 

Ako se situacija ponovi, a ponoviti će se budući da se radi o nerazumnim osobama čije ponašanje graniči s mentalnom retardacijom imam 2 mogucnosti:

1. pozvati policiju pa da ih evidentira pa i po cijenu toga da i mene evidentiraju ni krivog ni dužnog čime bi možda ugrozio svoju djevojku koja živi blizu

2. ignorirati cijelu situaciju što je apsurdno i teško jer te spodobe psuju sve po spisku i ničim izazvane govore odvratne stvari

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@petpetica Nije mi ni na kraj pameti djevojku umiješati u to a osim toga ona nema veze s tim osobama. Ionako nju i ostale stanare obližnje ulice uznemiravaju od kad je zgrada sa socijalnim stanovima izgrađena.

O kakvim osobama se radi govori dovoljno i to da raznosači promotivnih materijala više ne dolaze u ulicu od kad je ta zgrada izgrađena i stanari useljeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija