Jump to content

ovrha za koju nema temelja


tinaduga

Preporučene objave

Poštovani,

 

Ne znam više kome da se obratim, živim sa sestrom koja nema nikakva primanja ali ima otvoren račun u banci da joj stavimo svaki mjesec novaca da ima i desilo se to da ju je Fina blokirala ali morbidno je kako.

Prije par dana otišla sam joj na bankomat kad mi je zabranjen pristup stanju računa i zovem ja banku kad mi kažu da mi je sestra blokirana sa strane Fine i da se obratim njima. Zovem ja njih i oni kažu da sam blokirana zbog neplačenog telefonskog računa iz 11. mjeseca 2008. godine ali kako je to moguće kad svota koju spominju uopće nije prisutna ni na jednom računu a i hvala Bogu da čuvam sve račune i ja njima kažem da ču im faksirat sve račune jer su svi i te fatalne 2008. godine i plačeni a još je zanimljivije da mi u svakom mjesecu na novom računu piše zahvala što su mi svi računi podmireni, a i ako postoji ta ovrha zašto ja nisam dobila ništa.

Užasno se osječam jer već para dana zovem T-com, pa Finu pa odvjetničko društvo Hanžeković gdje su mi poklopili slušalicu... danas opet ista procedura i samo me svi šalju jedan drugome.. mojoj sestri su naplatili jedan dio takozvanog duga koji ne može postojat jer mi je sve naplačeno, blokiran joj je račun i još se trebaju naplatiti ali nema dovoljno novaca i prijete se zapljenom... ja Vas molim za savijet i pomoć jer u Fini mi kažu da sam trebala uložiti prigovor ali prigovor na što kad ja nemam nikakvu ni opomenu pred ovrhu, ni ovrhu ništa ja nisam dobila i na što uložiti prigovor.

Nadam se Vašoj pomoći jer ne znam više kako ovo riješiti osim eventualnog obraćanja Vama ili medijima :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanimljivo je to sto ja nikad nisam dobila nikakvu opomenu ni od t-mobile NI nikog... uglavnom sad nakon par dana zivkanja i hanzekovica i Fine i t-com sad se vec promijenila prica da nisam duzna za t-com usluge vec za t-mobile uslugu iz 11mj 2008 i to 600kn i 300 opomene a zanimljivo je da je taj broj odavno nemam i odavno sam ga odjavila pa kako su mi mogla odjavit onda u t-mobile centru ako nije nesto bilo placeno jer moja kolegica je nedavno htjela odjaviti t-mobile pretplatu pa dok nije dala sve do posljednje lipe za svoju potrosnju nije mogla izvrsiti odjavu i sad mene zanima sta je meni za uraditi i dali je nakon tri god moguca zastara... ja bi to platila da sam u te tri godine dobila ista ali nista nisam dobila a hanzekovic mi je odgovorio da neka ga tuzim ako mogu... molim savjet i pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo par informacija koje vam mogu pomoći da razumijete i znate kako postupati ubuduće (nažalost pomoći u ovom slučaju nema)

 

Zastara za pojedine tražbine je određena zakonom. ako nije konkretno određena, onda vrijedi opći zastarni rok od 5 godina, s time da tražbine utvrđene sudskom odlukom zastarjevaju za 10 godina.

 

Čim vjerovnik poduzme neku radnju u cilju namirenja zastara se prekida. Ako je već dobio pravomoćno rješenje o ovrsi i namirio se, znači da je protekao rok za bilo kakvu žalbu.

 

Problem sa dostavama je riješen izmjenama zakona o parničnom postupku,odredbama o dostavi (predugo je za prepisivati, ali možete pročitati te odredbe)

Ukratko- dostavlja se ovršeniku prijedlog za ovrhu. Ako ne primi, traži se uvjerenje o prebivalištu od MUP-a, pa se šalje još par puta prema prijavljenom prebivalištu i prema adresi iz prijedloga.

Ako ni tako ne uspije (točno je propisan rok, način i postupanje) Rješenje se izvjesi na oglasnu ploču suda i istekom roka, smatra se da je dostava uredno obavljena.

 

Dakle, svakako preuzimati pošiljku, prijavljivati promjene adrese, i ako ima osnove, (zastara, ili činjenica da je račun plaćen) ulagati prigovor, na vrijeme.

 

Izbjegavanje preuzimanja pošiljke ne koristi dužniku, nego u konačnici ide u prilog vjerovniku, koji će svoju tražbinu namiriti.

 

Ako je potraživanje osnovano, najbolji savjet koji mogu dati je platite iznos duga što prije možete, jer vam kamate teku cijelo vrijeme dok tražbina ne bude podmirena u cijelosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija