Jump to content

HRT- prijava televizije


tikii_1

Preporučene objave

Poštovani,

 

unaprijed se ispričavam ako sam na krivom mjestu postavila temu.

Moj problem je slijedeći:

 

Došao nam je na vrata državni inspektor HRT-a jer da mi ne plaćamo TV pristojbu. Ok, uhvatili ste nas i plaćati ćemo vam taj zrak od idućeg mejseca!

I sad se brižan starčić uzbudio da mu moramo platiti tv pretplatu za predhodna 3 mj (na vrata nam je došao 05.11.2011), dakle 240kn. Na naše pitanje "zašto?" i na temelju čega su to 3mj, a ne 1 god, 6mj, 1mj(?!) nije znao odgvoriti, nego da se to mora.

Odbili smo i jučer smo dobili uplatnicu u sandučić da na temelju članka 34. stavak 1, Zakona o Hrv. televiziji (NN 137/2010), moramo platiti 240kn (dugovanje za 09-11.mj 2011.).

 

Sada vas ja molim da mi kažete, na temelju čega oni određuju ta 3mj?! Ja sam se mogla useliti 01.11.2011. i uredno imam 30 dana da prijavim tv, i on nam je došao kao naručen. Ali ne.. oni kažu da mi živimo cijelu godinu u stanu- na temelju čega?! :-o

K tome, rekli smo mu da tv kanale ni ne vidimo preko zajedničke antene jer je prijemnik davno odjavljen, zgrada je prešla na Bnet, i mi ne vidimo ni jedan kanal. Koristimo Iskon trio paket, i tv zapravo gledamo preko telefonske žice.

Jasno mi je da svi moramo plaćati zrak 80,00kn HRT-u, ali jesu li oni dužni pružiti nešto za taj novac? Barem da vidim jedan kanal?

 

Inspektora nismo pustili u stan tako da on nije ni vidio TV, a tražio nas je i račun za prijemnik. Ok, sad mi opet nije jasno. Nama TV može biti poklon, može biti star 10 godina, mogli smo ga kupiti pred 5mj i stajao nam je u kutiji jer se nismo uselili. Šta to znači? Od kud njemu pravo tražiti račun, i kako mi može na temelju od kad imam tv, naplatiti pretplatu (ako je npr. ta televizija bila u drugom kućanstvu)? Naravno da mu nismo dali račun. :kavica:

Molim vas, recite mi mogu li podnjeti kakvu žalbu, ili barem tražiti obrazloženje na temelju čega je to 3mj?

 

Unaprijed hvala i lijep pozdrav! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija