Jump to content

F23.3


DrWho

Preporučene objave

Poštovani!

 

Otac mi je u invalidskoj mirovini na osnovu profesionalne nesposobnosti za rad od 2010, sa statusom hrvi 20% i dijagnozama f43.1 i f62.0, po osnovu kojih je i dobio invalidsku mirovinu. Stanje mu se iznenada pogoršalo i trenutna dijagnoza glasi f23.3 (ostali akutni, pretežno sumanuti poremečaji).

 

Trenutno je na bolničkom liječenju koje još traje. Zahtjev za obnovu postupka sam pripremio, čekam samo da dođe sa liječenja i da doktor obiteljske medicine napravi obrazac 1-in, pa da kompletiram dokumentaciju.

 

-kontinuirano liječenje od 2005,

-hrvi 20% (3 godine), još je rješenje privremeno, nije

tražio povećanje postotka oštećenja organizma. Ako plp ne

poveća postotak nakon ovog, uložit ću žalbu,

-dragovoljac,

-rješenje hrvi do 31.12.2011 (čekamo poziv plp-a)

-20% hrvi, 50% i 30% po osnovu rada

 

Liječnik specijalist tvrdi da je ova bolest nadogradnja onih koje do sada imao, pa se nadam najboljem.

 

Molio bih Vas za savjet oko obnove postupka i navedene dijagnoze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne treba vam nekakav "savjet", ionako ste sve odradili.

 

Svu medicinsku dokumentaciju koju imate nakon zadnje odnosno prethodne procjene radne sposobnosti priložite uz zahtjev - obrazac i ako je evidentno iz dokumentacije da je kod oca došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja (konzultirajte se sa njegovim izabranim liječnikom), vještak i povjerenstvo će uvidom medicinsku dokumentaciju donijeti objektivnu ocjenu tj. rješenje o radnoj sposobnosti (opća ili profesionalna nesposobnost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Zahvaljujem na odgovoru i podršci.

 

Pomažem ocu jer bi njemu ovo bilo vrlo teško i mučno boriti se sa administracijom, a u par navrata je već i htio odustati, tako da sam ja uzeo vođenje postupka, a njemu da odradi liječenje.

 

Bio sam nezadovoljan ocjenom radne sposobnosti vještaka, jer otac ima 62 godine, pa smatram da takvoj osobi pripada opća nesposobnost a ne profesionalna, jer samo po godinama više nije u mogućnosti privređivati ili naći neki posao a kamoli što drugo.

 

Uplašio sam se zbog dijagnoze koja je utvrđena f23.3, koje nema u Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma hrvi iz Domovinskog rata, pa sam bio u nedoumici oko podnošenja zahtjeva za obnovu postupka, da mu ne smanje stećena prava, što se nadam da neće.

 

Pitanje!

Privremeno rješenje hrvi istiće 31.12.2011., a podnošenje zahtjeva će biti najvjerojatnije u 12.mjesecu kada izađe iz bolnice. Da li je to kratak rok za donošenje rješenja od strane mirovinskog ili ne?

 

Po Zakonu o općem upravnom postupku, mirovinski ima 30 dana da donese rješenje, ali u praksi znamo da to puno duže traje. Mene zanima, ako podnesemo u 12.mjesecu, ušli smo u rok od 30 dana, pa ne znam da li je to problem ili ne ili mirovinski može deponirati predmet i sačekati pravomoćnost novog rješenja hrvi koje će do tada već biti u postupku?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija