ludkoslapa objavljeno: 25. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 25. studeni 2011. Pozdrav! Žena i ja ne živimo zajedno od 5mj. prošle godine,imamo mlt. dijete,predali smo sporazumni zahtjev za razvod braka gdje je navedeno da dijete ostaje živjeti sa mnom i da ne živimo zajedno dulje vrijeme,recimo da smo ostali u relativno dobrim odnosima,svo to vrijeme je dijete kod mene.Zahtjev je dva puta odbijen jer 1.put nisam napisao točnu sadašnju adresu žene i 2.put nisam tražio iznos alimentacije,to se polako razvlačilo i zahtjev je odbačen.Znači što se tiče rastave i skrbništva tu nema problema,problem je u tome što sam nedavno saznao da je ona ostala trudna sa svojim sadašnjim dečkom i treba uskoro roditi.E sad,dok ja predam novi zahtjev i dok to prođe sve procedure dijete će se roditi i ja ću biti upisan kao otac(ona kaže da će reći da dijete nije moje ali ne vjerujem da će to proći samo tako na sudu/czss).Da li će se u ovom slučaju morati utvrđivati očinstvo ili se sve da srediti bez eventualnih neugodnosti i nepotrebnih hodanja po sudovima??Napominjem da sam ja otišao na czss i sve im ispričao ali njima bez suda to baš i ne znači puno.Hvala!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 25. studeni 2011. Dijeli odgovoreno: 25. studeni 2011. Nazalost morat cete osporavati svoje ocinstvo tom djetetu u sudskom postupku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kaira256 odgovoreno: 19. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2011. Dobar dan, u braku sam 4 godine i imamo malodobno dijete od 3.5 godine. ja bih otisla u ameriku a moram ostati udana da bih imala vece sanse da dobijem vizu. e sad, da li je moguce rastavu braka rijesiti putem odvjetnika, znaci samo preko punomoci jer smo oboje suglasni sa razvodom. i da li je moguce na sudu dodijeliti zajednicko skrbnistvo, znaci da na nekom papiru pise da smo i otac i ja skrbnici, jer bi se dijete vratilo u hrvatsku u skolu, a ako je dijete pripalo meni imat ce problema sa upisom u skolu, aja se necu moci vratiti. i da li odvjetnik moze mene odjaviti sa trenutne adrese, ili mozda muz posto imamo sklopljen ugovor u podstanarstvu.evo bila bih vam jako zahvalna ako znate ikoji odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 19. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2011. Unatoc sporazmnom zahtjevu za razvod braka morat cete proci kroz postupak posredovanja pred czss-om posto imate zajednicko malodobno dijete. E sad, u teoriji supruznici mogu biti oslobođeni od dolazaka na posredovanje ako su trajno onemoguceni zbog posla, zdravstvenog stanja i sl. Morate se raspitati bi li to bilo izvedivo u Vasem slucaju. Dalje, Vi cete vj. i dobiti zajednicko skrbnistvo nad djetetom, to je u pravilu uvijek tako ako su oba roditelja poslovno sposobna. Skrbnistvo se razlikuje od povjeravanja djeteta na cuvanje i odgoj jednom roditelju. Recimo, primjer - roditelji imaju zajednicko skrbnistvo a dijete je majci povjereno na cuvanje i odgoj (s njom zivi, ide u skolu u njenom gradu) a otac placa alimentaciju i ima određeno vrijeme za susrete i druzenja s djetetom. Odvjetnik Vam vj.moze napraviti puno od ovoga sto ste naveli ako ga opunomocite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.