Jump to content

Napad pasa i ugriz


maxholer

Preporučene objave

Danas sam setao dijete u kolicima i u jednom trenutku iz dvorista susjeda preko puta ulice su izletjeli psi (5 ili 6) i napali me te sam "zaradio" par ugriza na obje noge.

Vrata dvorista su bila otvorena i bestije su od jednom krenule na mene i kolica...druga susjeda je uspjela uci u svoje dvoriste i zatvoriti vrata, susjed je uzeo stap i pokusao ih otjerati posto su napali sve koji su bili na ulici. Ja sam nastradao posto sam stao izmedju njih i kolica s djetetom ali kad ih 5 od jednom napda nema puno pomoci....

U glavnom bio na hitnoj, previli mi rane..zvao policiju ali su rekli da nista ne mogu posto nisu zatekli pse kako me napadaju ...ne znam sta je potrebno. Rekli su da mogu dobiti zapisnik kroz desetak dana, razgovarali su s vlasnicom koja je negirala sve (i prijetila policajcima...nije bas svoja inace) ali je susjed potvrdio moj iskaz (bili je jos svjedoka).

Sta napraviti, policajci su rekli jedino privatna tuzba...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premještam temu u prekršajni forum budući da se radi o prekršaju iz domene javnog reda i mira.

 

Napisati na papir što se dogodilo i predati u policiju i nadležnom veterinaru.

 

Prvi su dužni ispitati slučaj i podnijeti prekršajni nalog protiv vlasnice pasa, a drugi su dužni pozvati vlasnicu da sve te pse po tri puta dovede u veterinarsku stanicu na pregled, što nije mali izdatak.

 

Za vaše ozljede ostaje jedino privatna tužba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio danas u antirabičnom dispanzeru na Mirogojskoj, oni šalju prijavu veterinarskoj stanici da se psi stave na promatranje pa ćemo vidjeti što dalje.

 

Što se tiče policije nije mi baš jasno ovo s prijavom (pismenom) s obzirom da su došli na moj poziv i da ću dobiti zapisnik...da li da šaljem novu prijavu?

 

Na nekim forumima sam čitao da je policija u sličnim slučajevima podnosila prijave protiv vlasnika koji su onda platili i kazne...međutim meni su policajci rekli da ne mogu ništa više od onoga što su napravili (uzeli podatke...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija