Mateo101 objavljeno: 10. prosinac 2011. objavljeno: 10. prosinac 2011. Poštovani, umirovljenik sam te svakog 10. u mj. dižem svoju mirovinu. Danas odem u banku te mi je Fina blokirala račun na koji primam samu mirovinu. Očistili su mi račun do zadnje lipe al doslovno, i to zbog dugovanja za HRT pristojbu od 2005/2006. godine. Kako to da se ovrha može provoditi nakon cca. 6-7 godina gledano sa današnjim danom!? Zar ne postoji nikoji zakon o zastari, mada je za same račune protekao dvostruki rok zastare. I da, kako su mi sa računa mogli uzeti sve do zadnje lipe? Koja su moja prava? Šta da radim, faktički danas, nemam ni za kruh! Lp, Citiraj
Desirebloom odgovoreno: 12. prosinac 2011. odgovoreno: 12. prosinac 2011. Prema Zakonu o obveznim odnosima, tražbine radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika zastarijevaju u roku od godine dana i računaju se za svaku mjesečnu pristojbu zasebno. No, u međuvremenu je vjerojatno doneseno neko rješenje o ovrsi koje Vam je tek sada podneseno na naplatu. U FINA-i ili u banci (ovisno o banci) možete dobiti dokumentaciju temeljem koje Vam se provodi ovrha. Obvezno zatražite istu kako biste znali o čemu se točno radi. Otvorite u FINA-i zaštićeni račun (imaju obrazac) kako Vam se isto ne bi dogodilo i sljedeći mjesec. Za eventualni povrat zaštićenih sredstava trebate razgovarati s bankom (ukoliko s bankom imate ugovor o ranijoj isplati mirovine), no o tome nemam informacija niti iskustva. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.