Jump to content

fina ovrha - help!


Mateo101

Preporučene objave

Poštovani,

umirovljenik sam te svakog 10. u mj. dižem svoju mirovinu. Danas odem u banku te mi je Fina blokirala račun na koji primam samu mirovinu. Očistili su mi račun do zadnje lipe al doslovno, i to zbog dugovanja za HRT pristojbu od 2005/2006. godine. Kako to da se ovrha može provoditi nakon cca. 6-7 godina gledano sa današnjim danom!? Zar ne postoji nikoji zakon o zastari, mada je za same račune protekao dvostruki rok zastare. I da, kako su mi sa računa mogli uzeti sve do zadnje lipe? Koja su moja prava? Šta da radim, faktički danas, nemam ni za kruh!

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o obveznim odnosima, tražbine radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika zastarijevaju u roku od godine dana i računaju se za svaku mjesečnu pristojbu zasebno.

 

No, u međuvremenu je vjerojatno doneseno neko rješenje o ovrsi koje Vam je tek sada podneseno na naplatu.

 

U FINA-i ili u banci (ovisno o banci) možete dobiti dokumentaciju temeljem koje Vam se provodi ovrha. Obvezno zatražite istu kako biste znali o čemu se točno radi. Otvorite u FINA-i zaštićeni račun (imaju obrazac) kako Vam se isto ne bi dogodilo i sljedeći mjesec.

 

Za eventualni povrat zaštićenih sredstava trebate razgovarati s bankom (ukoliko s bankom imate ugovor o ranijoj isplati mirovine), no o tome nemam informacija niti iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija