Jump to content

Pordaja auta na leasing prije isteka ugovora


Anitam

Preporučene objave

Poštovani,

 

zbog nemogućnosti plaćanja rata automobila uzetog preko operativnog leasinga sa ostatkom vrijednosti, odlučili smo suprug i ja vratiti auto leasing kući. Oni su taj auto uspjeli prodati 6 mjeseci nakon što smo ga mi vratili i to za nedovoljno novaca da bi se zatvorio Ugovor. Ostatak iznosa (dio koji je ostao za podmiriti nakon što su se, od ukupne vrijednosti auta prilikom kupnje, oduzele rate koje smo mi plaćali dvije godine, oduzela cijena za koju je leasing kuća prodala auto i dodatni troškovi....) mi trebamo podmiriti kao korisnik leasinga. S obzirom da se radi o dosta velikom iznosu, mene zanima da li postoji neki minimum iznosa, i gdje je to navedeno, ispod kojeg leasing kuća ne smije prodati auto koji se prodaje prije isteka ugovora o leasingu? Jer ako ne postoji, ispada da leasing kuća može prodati auto po stvarno smješnoj cijeni a sve ono što treba podmiriti do ukupne svote mora podmiriti onaj tko je potpisao ugovor o leasingu, bez obzira što on nije bio u mogućnosti plaćati rate i zbog toga odlučio vratiti auto. Da li postoje tu neke "cake" na koje treba obratiti pažnju kad dođe do ovakve situacije jer momentalno nas terete za okvirno 70 000 kn a to nam je došlo nenadano da smo ostali šokirani.

 

Najljepše zahvaljujem.

 

Lijep pozdrav,

Anita

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

neko od šefova u leasing kući moga je svom prijatelju ili rođaku prodati auto po smješno niskoj cijeni.

uvjeren sam da auto nije prodan na javnoj licitaciji.

prije predaje auta trebalo je napraviti procijenu vrijednosti.

(sudski vještak ili ovlašteni servis).

 

ja bi osporavao dug .

u leasing kući trebaju dokazati da su auto prodali po najprihvatljivijoj cijeni.

pronađi i čuvaj sve uplatnice .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

možete li mi savjetovati na koji način da pokušamo osporiti dugovanje? Činjenica je da je auto procijenje na okvirno 30 000-ak tisuća kuna više nego za što je prodan. Isto tako me interesira da li je sad kasno za bilo šta jer smo dobili riješenje o pokretanju postupka ovrhe s tim da rješenje o ovrsi nismo dobili pa sad istražujemo tko je to potpisao jer u njihovoj evidenciji je da smo mi to preuzeli. Isto tako na tom rješenju o pokretanju postupka ovrhe piše da se nemamo pravo žaliti..

 

Najljepše zahvaljujem.

 

Lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija