Jump to content

Odvjetnička naknada


ssumic2

Preporučene objave

Posjedujem pravomoćnu presudu iz 2010 godine, kojom napokon dobivamo među ostalim nekretninama i pravo korištenja jednog starog štednog deviznog računa i veći broj starih dinarskih štednih računa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

 

Više je pravnih nasljednika, te sam odlučio kontaktirati ovlaštenog sudskog vještaka da mi napravi procijenu sadašnjeg stanja tih računa. Po njegovoj procijeni radi se o većem iznosu novca. Pošto je obitelj nabrzinu odlučila zatvoriti devizni račun (mislili su da je on jedini vrijedan, a da je dinarske "pojela" inflacija) naknadnom analizom se ustanovilo da je on bio i najvrijedniji, ali ni vrijednost ostalih nije zanemariva.

 

Pitanje br.1:

 

Kod deviznog računa radilo se o 10.000 Dem oročenih 1982 god. pri kamati od 10%, te je banka svojom analizom ustanovila da 6 pravnih nasljednika nakon skoro 30 godina dobivajo po oko 2100 eura. Te su svi odlučili pristati na ponuđeni iznos neznajući pravu vrijednost tog računa, te da im se novci preusmjere na njihove privatne račune i zatvori starai devizni štedni račun. Ovlašteni sudski vještak je ostao bez teksta kad sam mu rekao koliko je banka isplatila nasljednicima.

Jeli postoji mogućnost naknadne tužbe protiv banke ili nećeg drugog?

 

Pitanje br.2:

 

Pročitao sam da se nagrada u postotcima i ostali troškovi dvije potpuno različite stvari. Koliki su uobičajeni postotci koji se ugovaraju za 300.000 kn i više? Isto tako me zanima ukoliko dogovorim (pismeno) postotak sa odvjetnikom od recimo 10% jeli možemo tako dogovoriti nekakvom dodatnom klauzulom da nisu mogući nikakvi dodatni troškovi vezani za postupak, svejedno jeli je sudski ili vansudski?

 

Pitanje br.3:

 

Pokušat ću od ostatka obitelji dobiti pravo punomoći (pošto oni smatraju da je te račune "pojela" inflacija) vezano samo uz postupanje po starim štednim deviznim i dinarskim računima, da olakšam sam postupak, te me zanima jeli moguće dobiti nekakvu dodatnu naknadu (i koliko se ona obično kreće u postotku) od svih nasljednika za zastupanje i brigu oko cijelog slučaja te istu dodati kao klauzulu u ogovor o punomoći tj. zastupanju?

 

Unaprijed zahvaljujem na odogvorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija