Jump to content

Preticanje kolone vozila


furiozito

Preporučene objave

Molim za savijet.

Dolazeći vozilom na križanje sa cestom iste važnosti na kojoj se nakon 20-ak metara nalazi semafor za spajanje na cestu sa pravom prvenstva, počinio sam prekršaj po članu 70., stavku 3 ( kako je navedeno u prekršajnom nalogu, policijskog djelatnika), te mi je određena novčana kazna od 3000 kn i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od 3 mijeseca. Činjenice su slijedeće: došavši nakon dužeg vremena do pozicije drugog vozila prije raskršća i uključivanja u ulicu (sa semaforom nakon 20-ak metara), primijetio sam da vozačica ispred mene ne uspijeva prijeći raskržje i zauzeti mijesto u koloni ispred semafora. Nakon mog višestrukog upozoravanja svijetlosnim signalima i njenom izostavljenim namjerama da vozilom prijeđe raskšje (iako je za to imala priliku) i priključi se koloni zaustavljenih vozila ispred semafora, odlučio sam je svojim vozilom zaobići. Ulaskom u raskršće gdje se kolona vozila u međuvremenu sabila i nema prostora za mene, odlučujem obići i preostalih 4-5 vozila u stajaćoj koloni i zauzeti mijesto ispred semafora, u čemu i uspijevam , ali mi već nakon nepune minute policijsko vozilo prepriječuje put te navodi na zaustavljnje nakon 100-ak met. nNpominjem da je spomenuto raskršće izuzetno nepropusno, te iziskuje vozačku spretnost da bi se u razumnom roku uspijelo priključiti u kolonu vozila koja nastaje zbog slabe propusnosti i velikog saobraćaja. Sve navedeno policijski djelatnici nisu uvažili već me isključili iz saobraćaja na duže od sat vremena( iz neznam kojeg razloga) i na kraju mi propisali najstrožu moguću kaznu za učinjeni prekršaj. Apsurd situacije je i činjenica da sam se vraćao sa sprovoda tete (očeve sestre), bio psihički rastrojen i ovo čekanje je bila točka na "i" tog užasnog dana.

Molim za savijet: imam li osnova za pisanjem prigovora i što mi preporučate da u istom navedem?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa vašim komentarom, koji je razumljiv sa stajališta osobe koja nemože sagledati punu sliku opisanog događaja . Kod opisa situacije bio sam iskren, pa samim time i prihvatio veći dio krivnje. Riječ je o uvijetima i činjenici da sam u 15-ak minuta vozilom prošao udaljenost od 20-ak metara, da je raskršće potpuno neprimjereno broju vozila koje njime prolazi.Trebamo li uvijek i isključivo mi vozači odgovarati za sve anomalije u prometa, i suglasiti se deranjem kože za svaku grešku. Svaka se situacija može prikazati na 100 načina, i sve ovisi o tome kako je netko želi prikazati. U konkretnon slučaju, vozila su bila parkirana sa obje strane ceste,( to je jedini parking za stanare 5 nebodera sa 30-ak katova), kolničkim se trakom osobna vozila mimoilaze uz najveći oprez da ne očešu parkirana vozila.Pogriješio sam odabravši prolaz navedenom ulicom i ušao u šupak iz kojeg je bilo nemoguće izaći. Zašto trebam ispaštati i za vozačicu koja očito nije osposobljena za prometovanje u takvim okolnostima .Sve se to dogodilo na 200-ak metara od glavnog gradskog groblja, na kojem sam, nažalost toga popodneva, ispratio tetu na posljednji počinak. Tisuće je razloga za bijes i osijećaj bespomoćnosti zbog svega što se događa i najlakše je sve svesti na drakonsko kažnjavanje vozača za sve neregularne situacije u prometu i to iskoristiti za dodatno punjenje izcijeđenog državnog proračuna.Mislite li da opisani prekršaj odgovara kazni od 3000 kn? A kolike bi onda kazne trebale biti za počinitelje kriminala, kojega smo svakodnevni svjedoci, evo i državni neprijatelj br. 1 ima pravo da iz toplog doma smišlja kako da sve prebaci na nas i lošu karmu kao jedinim razlogom epske otimačine i društvene devastacije svih moralnih normi. Trpaj sve na najslabijeg, tko mu je kriv što se nezna snaći. Pa ako odgovorni za situacije koje se dešavaju u gradskom prometu nemogu biti krivi, najlakše je svu krivicu pripisati sudionicima u prometu ( nismo prilagodili vožnju uvijetima u prometu, a činjenica je da se vrlo teško ostvaruju i osnovni uvijeti za vožnju). Stoga molim za pomoć nekoga tko pomoći može, jer svatko od nas već sutra može doživjeti slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bih vam htio ubiti nadu u smanjenje kazne, ali takvim ophođenjem na sudu, kako ste ovdje opisivali to nećete postići!!

znate da ste počinili prekršaj, treba prihvatiti prekršaj, priznati ga i na sudu "moliti" smanjenje kazne!!

 

to što ste vi kao prekršitelj u tom trenutku zatečeni i zaustavljeni i sankcionirani, ne daje vam za pravo da komentirate na način da se na prometnim prekršajnima puni proračun kad se zna da je u prometu najveći broj ljudi i največi broj prekršaja i zamislite se u položaju onih 4-5 vozača koji su čekali u koloni a vi ih pretekli!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija