Jump to content

Nemogućnost otvaranja zaštićenog računa?!


rujan2011

Preporučene objave

Poštovani! Molim pomoć u vezi sljedećeg. Zbog problema u dogovoru s poslodavcem trebam pomoć. Zaposlena sam za stalno preko 15 godina u državnoj instituciji. Imam plaću oko 5400kn. Radi se o tome da je moj poslodavac dobio 4 rješenja o ovrsi za mene. Imam 2 redovna kredita u iznosu od 3200 kn koja se uredno skidaju s plaće. Uskoro mi izlazi 1 od tih kredita u iznosu od 1100kn. Poslodavac ne dopušta otvaranje zaštićenog računa(!?) nego skida redovne kredite,a ostatak prerasporedjuje za navedene ovrhe.Već 2 godine ne dobivam ništa od plaće. Zanima me da li je moguće da kada mi izađe ovaj redovni kredit od 1100kn barem taj iznos se usmjeruje prema zaštićenom računu? Shvaćam da je razlika o sprovodjenju istog uvjetovana visinom plaće iznad 5305 kn,ali me zanima kako da pokušam da mi poslodavac tih 1100kn uplaćuje na zaštićeni račun pošto on tvrdi da to nije po Zakonu o ovrsi jer mi plaća prelazi 5305kn. Napominjem da su mi u Fini rekli da mogu bez problema otvoriti zaštićeni račun, no poslodavac kaže da zbog ugroženosti naplate mojih ovrha preko njegovog računa oni mi ne mogu usmjeravati nikakva sredstva prema zaštićenom računu nego mi ustrežu čitavu plaću. Napominjem da se kod ovrha radi o kred.karticama,osim u 1 ovrsi gdje sam jamac po kreditu. Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otiđite u Finu i popunite obrazac za otvaranje zaštičenog računa i za to Vam poslodavac ne mora dati odobrenje a Fina če poslati poslodavcu obavijest o zaštičenom računu.

Zakonski Vam se može plijeniti 1/3 plače ukoliko je manja od prosjeka RH tj. 5.397 kuna (kolika je bila za rujan 2011.) a ukoliko je veča od tog iznosa može Vam se plijeniti sve iznad 3.598 kuna i poslodavac bi trebao znati kako se primjenjuje Ovršni zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija