Jump to content

Molim pomoć


Rov

Preporučene objave

dobio riješenje o javnog bilježnika koje glasi ovako;

prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave-opčenito na imovini ovšenika.

Što točno znači i što mogu očekivati ili vrijedi li napisati prigovor ili kako odgoditi jer trenutno nije u mogučnosti platiti taj iznos a ujedno i ima kredit znači što ga očekuje i što može i da ne bježi od duga samo stjecajem okolnosti nije bio u stanju plačati, živi kod ženinih roditelja jedino ima auto koji baš i nije vrijedan i prima mirovinu .

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želiš dobiti na vremenu ili misliš da iznos za koji te terete nije točan, uloži prigovor javnom bilježniku (pazi da bude u roku 8 dana od kada si primio riješenje).

Nije bitno što napišeš(napiši što manje), bitno je da piše prigovor (žalba) .

To će ti odgoditi ovrhu. Znači ti napišeš prigovor jb, on to onda proslijedi nadležnom općinskom sudu. Onda češ od suda dobiti riješenje da se ovo riješenje o ovrsi koje je donio javni bilježnik stavlja van snage. Iza toga ide ročište (dobiti češ poziv od suda). S time možeš dobiti na vremenu pola godine-godinu ovisno o opterećenosti suda gdje živiš. S time da imaj u vidu da ti kamate teku i da češ morati platiti i sudske troškove jer češ vjerojatno izgubiti pošto ne poričeš da si dužan.

E sada pitanje je kako če to biti po novom zakonu o ovrhama koji je trebao stupiti na snagu. Ali kako je on stavljen van snage do 1.7. znači do tada je ovako kako sam ti prije napisao. A možda i prije uspiješ podmiriti dug pa stopirati ročište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija