Jump to content

postupak oduzimanja vozačke


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć iskusnih i upućenih

Prije godinu i tri mjeseca navodno sam počinila prekršaj prolaska kroz crveno ( oko 1100 kn i tri mjeseca vozačka) ne bi sad u detalje o policajcima koji su očito na silu morali nekom napisat kaznu, duuuuga i komplicirana priča, al ni ne sanjam o tome da ikako mogu dokazat svoju nevinost u situaciji moja riječ protiv njihove. Moj problem je slijedeći- osim tog naloga na licu mjesta (koji nisam potpisala, znam da nije bitno) nisam nikad ništa primila na adresu doma, niti je ikad dolazio poštar tak da nisu moji ništa ni odbili primit za mene. I neki dan stiže policajac na vrata (nisam bila doma) uzet mi vozačku jer da su oni meni poslali da donesem vozačku i moraju mi je odmah oduzet. Bez ikakvog meni poznatog postupka! ne radi se o alkoholu pa mislim da nije nužno da ostanem bez dozvole koja mi i za posao treba. I očekivala sam nešto na adresu doma na što bi se mogla žaliti. Policajac se prijetio tjeralicom za mnom itd., ostavio broj da se javim i nazvala sam čovjeka i rekla da ću doć u postaju da mi pokaže to rješenje po kojem mi oće uzet vozačku, al da mu ja vozačku ne dam bez prava na žalbu i izlaska pred prekršajnog suca. Molim savjet šta da radim?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim savjet šta da radim?!

 

predaj im vozacku jer ces si navuci seriju problema, pocevsi od jos jednog prekrsaja vrijednog 500kn pa nadalje, a ukljucivo i tjeralicu.

 

pred suca ne mozes ici, to svoje pravo si propustila ne prigovorivsi protiv naloga koji ti je izdan na licu mjesta.

 

to sto ga nisi potpisala ili eventualno nisi ni primila nema nikakve veze, dostava je bila uredna i zakonski utemeljena, policajcu/sucu ne treba tvoj potpis, a to sto ne zelis uzeti nalog je tvoj problem.

 

stisni zube i suoci se sa posljedicama vlastitog protupropisnog postupanja, nemoj ih ubuduce ponavljati, a kao utjehu imaj na umu da nikoga nisi ubila ili osakatila.

 

napraviti vise ne mozes ama bas nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma od kud sve to znaš. Kako znaš da je dostava bila uredna i zakonski utemeljena. Policajcu/sucu ne treba potpis? Uzeti nalog?

 

Ma gdje ti to živiš? U banani?

 

Savjetujem onoj koja je postavila upit da zanemari ovaj post ispred. Odi u policiju i bez dokaza o tome da je nešto pravomoćno nemoj predati vozačku dozvolu. Traži dokaz o uručenju naloga, obavezno. A što se tiče samog prekršaja, siguran sam da češ ubuduće paziti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma od kud sve to znaš.

 

rekoh vec, ja sam bog legalisovog prometno-prekrsajnog i ja nikada ne grijesim.

 

a tko si ti?

 

i zar ne razumijes sto se dogodilo? njoj je prekrsajni nalog izdan na licu mjesta, ona sama tako kaze, odbila ga je potpisati, cini se cak i da ga je preuzela (ali nije ni to bitno), zp-ova 121-ica je vrlo jasna, takav nalog se smatra urucenim, 8 dana za prigovor tece i protekao je - dovidjenja, nalog pravomocan i u teoriji i u praksi.

 

ajd sad i ti u studentsko cose i jedno vrijeme ne izlazi odatle, stvaras nered i opasna si, poslusat ce te pa si sloziti jos jednu prekrsajnu, onu o nepredavanju vozacke u roku 8 dana.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam rekao da ne preda vozačku dozvolu (vidi gore), al nek u svakom slučaju provjeri na koji je način izvršena dostava i da li je prekršajni nalog pravomoćan.

 

PS: sa stunednticama tak jedno 10 godina nažalost nemam više ništa

 

Savjet: prije nego počneš dijeliti packe, pročitaj što je netko napisao inače ispadaš NEOZBILJAN bez obzira na tvoju relativno dobru argumentaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa stunednticama tak jedno 10 godina nažalost nemam više ništa

 

niti sa pravosudjem, nadam se?

 

bez obzira na tvoju relativno dobru argumentaciju

 

moja argumentacija nije "relativno dobra", ona je neoboriva i podrazumijeva suvereno vladanje materijom kao i poziv na konkretnu i primjenjivu odredbu vazeceg zakona.

 

ti se toj argumentaciji u svom replyu nisi suprotstavio niti jedinom rjecju, sto znaci da ju ne mozes/ne znas pobijati, a sada si pogledaj onaj svoj prvi post sa "gdje ti zivis u banani?" i mislim da smo sve rekli i o packama i o tome tko ih dijeli (ili barem tko ih osnovano dijeli) kao i o tome tko je neozbiljan ili tko ispada neozbiljan.

 

jos jedan savjet autorici originalnog posta, cisto da "kupim" moderatorsku strpljivost prije nego sto udari na ovo moje i tvoje offtopicno i osobno prepucavanje: konkretnim prekrsajnim nalogom je pored zastitne mjere izrecena i novcana kazna (pretpostavljam 1000kn) i obavezana si na platez troskova postupka (pretpostavljam 110kn). i jedno i drugo plati pod hitno jer je lako moguce da sljedeci policajac koji ti dodje na vrata bude onaj koji ce te privesti na izdrzavanje 4-dnevnog zatvora.

(bez obzira sto tvrdis da ti nitko ne salje nikakve dopise niti da iste izbjegavas primiti sigurno je da je prije slanja policije na vrata pu pokusala redovnim putem (postom) dostaviti poziv za upis zumv i to najvjerojatnije dva puta. lako moguce da se isto dogodilo i sa sudskim rjesenjem o zamjeni novcane kazne zatvorom i eventualnim pozivom da se javis na izdrzavanje iste. ako se takve stvari vracaju, sud ih "uruci" putem oglasne ploce, a policija privodi, a tebi je proslo vec godinu i tri mjeseca od pravomocnosti - svi uvjeti za zatvor su ispunjeni)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad kažeš da se može staviti na vrat još prekršaj od 500 kuna

 

ako ne preda vozacku (ne donese ju na upis zumv)

clanak je nespretno koncipiran i spominje rok od 8 dana od pravomocnosti rjesenja, ali naravno da ga ne primjenjuju tako vec uzimaju 8 dana od dana kada je pozvana da pristupi u pp/primila poziv postom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moja argumentacija nije "relativno dobra", ona je neoboriva i podrazumijeva suvereno vladanje materijom kao i poziv na konkretnu i primjenjivu odredbu vazeceg zakona.

 

Da? Samo, možda si zaboravio nešto. Što ako dostava nije pravovaljana? Što ako joj želi uručiti prekršajni nalog, a ono s vozačkom je provalio iz zastrašivanja jer nije preuzela prekršajni nalog.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što ako joj želi uručiti prekršajni nalog, a ono s vozačkom je provalio iz zastrašivanja jer nije preuzela prekršajni nalog.

 

ona ne moze "ne preuzeti nalog" on joj nalog baci na cestu pred nju i on je time urucen i da, on je time urucen i za sud, ne samo za policajca koi je to ucinio.

 

a njoj cak nije ni bacen na cestu, ona ga je uzela, koga briga hoce li ona ili nece potpisivati? ovaj napise odbila potpisati i po potrebi ga zoves da ti svojim svjedocenjem zamijeni njen potpis i gotova stvar, on je ovlastena sluzbena, a ne postar?!

 

pa kad bi to tako islo kako si ti zamislila, pa kome bi se uopce naplacivale kazne, covjek kaze "aha nalog, e pa ja ga necu" i sta sad, da ga oslobadjamo?

 

i kako to mislis "plasi ju"?! ma on ju zove da se pojavi s vozackom, kad policija izvrsava zastitnu mjeru nalog je pravomocan, ne moze to ranije!

 

za kraljevsko nebesko tebi tri zdravomarije, cetiri ocenasa i tjedan dana karantene u studentskom cosku. i to tako blago samo zato sto sam dobre volje danas.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija