Jump to content

socijalni slucajevi u Hrvatskoj -strava


santolina

Preporučene objave

U zelji da pomognem osobi od 70 godina koja po ovoj hladnoci spava u napustenom poslovnom prostoru bez struje,vode,grijanja i kupatila uputila sam se u Gradsko poglavarstvo gdje mi je receno da "doticni prati oglase u lokalnim novinama jer odmah iza nove godine izlazi natjecaj za izgradnju socijalnih stanova (doticni moze pratiti samo stare odbacene novine :tupan: jer nema za kupovinu istih)-koji apsurd.

Dalje doticni je po godinama u mogucnosti otici u starosnu mirovinu a ima i 16 g radnog staza ali je ne prima?? Na sudu mu se u beskonacnost vodi parnica o podjeli bracne imovine tako da ne posjeduje nista.

U centru za socijalnu skrb nije nigdje zaveden niti ima svog referenta koji ga vodi i time mu pruza informacije o njegovim pravima. receno mi je da je to stil zivota??? i da oni tu ne mogu nista ukoliko se doticni sam ne prijavi?

Da li je drzavi u interesu da takvi i ne primaju svoje mirovine ili je stvarno u pitanju totalni nemar??

Nije rjesenje takvima dostavljati jednokratnu novcanu pomoc i odjecu jer nemaju ni osnovne uvjete da tu odjecu sacuvaju,opegleju,operu vec im treba kljuc u bravu -ono osnovno sto u civiliziranim zemljama vec postoji desetljecima. Kljuc u bravu i rezije na tarifno brojilo.

Po zakonu ne postoji ni mogucnost privremene ni ikakve adrese na koju bi se isti prijavili kada izgube dokumente (na zapadu je to regulirano privremenom adresom) tako da isti nemaju osobne karte, nemaju radne knjizice i nemogu se ni zaposliti.

strava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav i tebi i sve najbolje u Novoj.

Htjela sam ukazati na katastrofalno stanje kod nas za razliku od drugih drzava gdje socijalni slucaji imaju rjeseno ono osnovno-krov nad glavom i dostojanstvo.

Ja redovno dajem meni nepotrebne stvari u caritas ali zapitala sam se sada gdje to zavrsi jer npr doticni uzme robu,nosi je, opere negdje usput i objjesi da se osusi i to nestane-vec neko skine,uzme,baci u kontejner jer narusava izgled i smeta ostalima koji zive i rade u blizini...i tako mozemo u nedogled dostavljati caritasu robu a ona se na kraju baca .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija