Jump to content

Inkaso - Tele 2 - Student


Ineluki

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

tražio sam malo po internetu ali nisam mogao naći neke odgovore na moj problem.

 

Imao sam pretplatu u Tele 2 koju nisam platio 3 mjeseca zbog financijskih problema. Nakon toga su mi rekli ako želim da aktiviram natrag svoj broj mobitela da moram platiti sve mjesece unaprijed, što nisam mogao jer sam student i nezaposlen sam. Rekao sam da ću plaćati obročno kada nađem posao jer nemam novca.

 

Nakon par mjeseci dobivam doma pismo od Inkaso, gdje sam ih nazvao i oni su mi rekli na popriličan grub način koliko moram platiti. Pitao sam da li mogu obročno, na što su odgovorili da ne i da platim podhitno u roku par dana. Probao sam im objasniti situaciju da sam student i nezaposlen.

 

Do čega je dovelo?

 

Dobio sam ovrhu na račun, te ne mogu koristiti račune. Zanima me slijedeća stvar, pošto je prošla godina dana od toga, da li ja mogu na neki način staviti to pod zastaru? Ili da ih nazovem opet i probam se nekako dogovoriti da plaćam obročno? Postoji li mogućnost da odem u Finu i nekako se sredi da mi barem može dolaziti uplata od Studentskog servisa jer onda bih probao raditi, pa da mi ne ode 100% što dobijem, nego bih nekih 70% od novca kojeg dobijem plaćao njima, a 30% meni da imam za životne troškove. Nažalost, imao sam operaciju bruha ovo ljeto te nisam mogao raditi pa nisam uspio platiti. A zbog fakulteta nisam u mogućnosti trenutačno raditi.

 

EDIT: Da pitam, pošto mi Tele 2 nikada nije bio javio niti nekim papirom da prebacuje sve na Inkaso, da li to onda vrijedi? Popriličan sam laik što se tiče ovoga, pa se ispričavam ako je koje pitanje bilo glupo.

 

Hvala unaprijed na vašim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na okolnosti zastare ste se trebali pozvati u prigovoru na ovršno rješenje koji očito niste uložili i ovrha je postala pravomočna (jer ste rekli da su Vam sjeli na račun). Inače relativna zastara je 1 godina od dospječa plačanja računa i ako je ovrhovoditelj pokrenuo ovrhz unutar godine dana Vaš prigovor bi Vam samo prouzročio još dodatne troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz osobnog iskustva sa inkaso servisom od prije par godina kad imala neko dugovanje prema vip-u, a što se tiče vašeg pitanja da li Vas tele2 nije bio dužan upozoriti da oni prebacuju svoje potraživanje na inkaso....... znate kakvi su naši operateri.....ja sam samo primila prvo opomenu pred tužbu (onda još ovrhe toliko nisu bile na snazi ;-) ),od inkaso da su oni zastupnici vipa za ajmo reći "utjerivanje dugovanja".... naravno na dug od vipa još si bili plus troškovi inkaso servisa skoro isto koliko je bilo i dugovanje....poslala sam faxom dopisom u inkaso i zamolila plaćanje u ratama , jer sa njima nema smisla raspravljati tko je u pravu :vrti: , isto su mi odobrili i naravno morala se pridržavati toga jer su me naravno svaki mjesec podsjećali dopisima na dogovor da slučajno ja ne bi zaboravila....... platila dugovanje njima za vip i naravno inkasu.......samo da budem na miru...... :kavica:

 

šteta da nisu imali razumijevanja ako ste nezaposlen i student za obročnu otplatu, ali očito to sad kad je već ovrhae stupila na snagu više nije mmoguće....ali, vrijedi pokušati, ali naravno pismenom zamolbom, sve što vi telefonski rješavate to Vam je ko da govorite zidovima.

 

Želim da uspijete :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija