axxo objavljeno: 9. siječanj 2012. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2012. Pozdrav, imam jedno pitanje pa bih molio one koji malo više znaju o tome da mi daju odgovor. Radi se o sljedećem: Ja sam državljanin RH i BiH, imam osobnu i vozačku od jedne i druge države. Često puta moram radi obiteljskih obaveza putovat u BiH i pošto ne posjedujem vlastito vozilo često imam potrebu kada sam u BiH otić do RH, par puta sam iznajmio auto u BiH u rent-a-car odvezao se doma u Split bio dan-dva te se vratio u BiH. Sad me zanima dali sam ja u carinskom prekršaju kad upravljam motornim vozilom BiH reg. oznaka na teritoriju RH? I dali uopće imam pravo to radit s obzirom da imam "sve" dokumente jedne i druge države,ili na koji način legalno mogu vozit auto BiH brojeva na teritoriju Rh. Hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
axxo odgovoreno: 10. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2012. U međuvremenu sam se i ja malo raspitivao i vidio da u zakonu se dopušta vožnja automobila sa stanim reg. oznakama hrvatskim državljanima ako imaju boravak u inozemstvu. Ali meni je prebivalište i boravište u Splitu što se tiče države Hrvatske. A što se tiče dokumenata u BiH također mi je i tamo prebivalište i boravište u BiH. Istini za volju ja BiH dokumente skoro nikako i ne koristim, ali ih posjedujem. Pa me interesira ako prilikom prelaska državne granice (ulaska u RH sa BiH tablicama ja dam policajcu RH dokumente na koji način ja njemu mogu dokazati da sam ja boravim u inozemstvu. Jer ako pokažem osobnu od RH i BiH mislim da sam u nekom prekršaju, da to nije dozvoljeno. Pošto sam se sad zaposlio u BiH planirao sam da u RH promjenim boravište iz Splita u BiH, dali bi ovaj postupak riješio moj problem? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 10. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2012. Policajca na graničnom prijelazu će zanimati samo vaša vozačka dozvola, a ako imate ovu našu HR nemate problema. Carinika na graničnom prilazu bi trebali zanimati prekršaji iz Carinskog zakona. Ukoliko se odjavite iz RH nemate nikakvih problema s vozilima BiH registarskih oznaka. Odjava iz RH je brisanje sa adrese, nije brisanje iz hrvatskog državljanstva. Tada gubite samo osobnu iskaznicu, a novu možete ishodovati ponovnom prijavom prebivališta u RH. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dadow123 odgovoreno: 22. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2015. Pozdrav. Postovani, imam jedno pitanje za vas. Živim u Zagrebu i prijavljen sam u Zagrebu. Dakle, imam i osobnu i vozačku dozvolu. Na par dana idem u Bosnu i Hercegovinu u posjet roditeljima. Zanima me mogu li s majčinim autom koje je uredno registrirano u BiH, prelazit granicu, jer imam u planu otici koji put do mora? Mama bi mi dala punomoć da mogu upravljati njenim autom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 22. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2015. Ne možeš.Punomoć je nevažeća. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dadow123 odgovoreno: 22. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2015. A da li postoji neki nacin na koji bi mogao prijeći granicu sa BiH registarskim oznakama? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 22. lipanj 2015. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2015. Da,da te nitko ništa ne pita. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.