Jump to content

Apsurd


Jethro

Preporučene objave

žena sa djetetom, samohrana majka, podstanar, prijavljena kao podstanar, plaća 200 eur stanarine. sa ušteđevinom kupila stan sa zaštićenim podstanarom.

prodavač joj je rekao da je unutra zaštićeni podstanar koji sudskom odlukom plaća već 30 godina najamninu u vrijednosti 20 eur i sve je bilo pošteno s te strane.

stan je na ženi s djetetom, gruntovno sve kristalno čisto, bez hipoteka i sl., no nije useljiv kad je unutra zaštićeni podstanar i ne želi ga bacati van da je policija prijavljuje i sl., nego sudom. budući da je riječ o pravno zaštićenom podstanaru, nije to samo tako "izbaciti ga sa snagatorima van". dakle, sve pošteno želi.

podstanar je imao stanarsko pravo od 1989, nije otkupio stan, ostao je kao podstanar.

kako se čini, bit će pozvana žena (kao što je i prijašnji vlasnik koji je kupio pak od drugog vlasnika) sudski da sklopi ugovor sa podstanarom uz mizernu cijenu (do sada je bila cca 20 eur).

 

kakva je sudska praksa u ovakvim slučajevima?

 

stanar se nalazi u vlasnikovom stanu koji nema apsolutno ništa na sebi i nema nikakvu nekretninu osim tog stana za koji je bila oslobođena poreza jer joj je prva nekretnina, nema auto, samohrani roditelj je. i ima samo taj stan u kojem je podstanar koji joj plaća 20 eur, a pričuvu plaća žena i ona je veća nego 20 eur. dakle, vlasnica stana, koja je samo korak od socijalnog slučaja, plaća podstanaru da stanuje u njenom stanu.

ima li ikakve šanse na sudu žena da dobije svoj stan i pravo da stanuje u njemu, a zaštićeni podstanar dobije nalog za iseljenje i sl?

 

naravno, sud uvijek može reći da radi socijalni slučaj rješavajući jedan socijalni slučaj, ali ovo je apsurd!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija