Jump to content

prava djeteta


tealas

Preporučene objave

Vi, "dijete" i odabrani rođak pošaljite Centru za socijalu skrb, poštom preporučeno s povratnicom, zahtjev (i napravite preslike zahtjeva) za postavljanje posebnog skrbnika s obzirom da "dijete" ulazi u spor sa skrbnikom i tražite da posebni skrbnik bude osoba kod koje "dijete" želi živjeti. Centar za socijalnu skrb je nakon podnošenja pisanog zahtjeva dužan imenovati posebnog skrbnika ali to ne mora biti osoba koju je "dijete" odabralo. Time privremeno skrbnik nema nikakve ovlasti nad "djetetom" ali oni automatski neće "dijete" prebaciti kod posebnog skrbnika, no on ga može zastupati pred tijelima državne uprave i tražiti da se odredi smještaj "djeteta" kod njega ili nekog drugog rođaka. U slučaju da je "dijete" baš jako nezadovoljno prije odluke o novom smještaju a Centar za socijalnu skrb mu odredi posebnog skrbnika, posebni skrbnik može nastupati u interesu štićenika te "dijete" prebaciti na mjesto koje više odgovara. U slučaju da to trenutni skrbnik onemogući, djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova su, po zahtjevu posebnog skrbnika, dužni osigurati "djetetu" da napusti mjesto na kojem se trenutno nalazi, uz predočenje rješenja o imenovanju posebnog skrbnika. To čak znači i da poseban skrbnik može određivati i kad "dijete" smije ići na zabavu i sl. dok se još nalazi na trenutnom mjestu.

 

Međutim, Centar za socijalnu skrb je zla orgaizacija koja radi u financijskom interesu svojih zaposlenika pa bespotrebno otima djecu onima koji se žele brinuti za nju i daje ju onima koju ih žele iskoristiti, kako bi si osigurali stalan promet "robom", tako da je moguće da niti neće imenovati posebnog skrbnika, suprotno Obiteljskom zakonu. Obiteljski zakon nema nikakve prekršajne odredbe za socijalne radnike. Prije pola godine su maltretirali jedan mladi bračni par u Slavoniji; bilo je par dana na televiziji.

 

Također, ako bude komplikacija, možete se obratiti i Pravobranitelju za djecu - www.dijete.hr - koji nema nikakve ovlasti ali može pitati Centar za socijalnu skrb za zdravlje. Također, pravobranitelji ne zastupaju nikoga pred sudom ili sl.

 

Postoji još fora a to su brak i roditeljstvo, koji automatski daju djetetu starijem od 16 godina poslovnu sposobnost pa može raditi što hoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija