Jump to content

Pec na Pelete


problem1

Preporučene objave

Pred 3 godine smo odlucili staviti pec u stan i htijeli smo staviti pec na pelete posto je to nova dobroiskoristiva energija, eko itd. U ducanu od peci su nam savjetovali da pitamo dimnjacare ako je moguce spojiti pec na dimnjak. Dimnjacari su dosli, ocistili dimnjak, i rekli da se moze koristiti. Svake godine su dimnjacari dosli pregledati dimjak, ocistiti i dali potvrdu da se moze koristiti.

Ove godine Dimnjacar d.O.o ne zeli dati potvrdu za dimnjak jer se koristi pec na pelete. Rekli su da treba napraviti sanaciju dimnjaka i da pitamo neku njihovu firmu za pregled i instalacije. To dode oko 10-15000kn.

Mene zanima dali dimnjacar doo nas moze sada tjerati da to radimo iako su bas oni koji su nam dali odobrenje da stavimo tu pec. Ne samo to nego su 2 godine potpisivali da je sve u redu.

Sada govore da oni nisu znali da je to pec na pelete i da je doslo do nekog problema u komunikaciji.

Sta se nas tice nije bilo problema u komunikaciji posto svake godine kada je dimnjacar dosao pregledati dimnjak je pitako koja je to pec i koju snagu ima. Mi smo mu to rekli da je pec na pelete i da im 10KW i poslje 2 tjedna bi dobili potvrdu da je dimnjak odobren.

Dali je dimnjacar doo odgovoran za ovaj problem? Ako dode do trosaka sanacije se moze teretiti dimnjacar doo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

ha, ha . poznato je da dimnjačari dođu ispitat dimnjak sa sviječom ili malo papira što zapale da vide da li vuče dimnjak plamen.ostale podatke pitaju vlasnika o dimnjaku i peči. uglavnom nisam upoznao nikog da nije dobio odobrenje osim ako je na istom dimnjaku spojen bojler na plin i peč na drva. kombinacija ne dolazi u obzir. Mišljenja sam radi vaše sigurnosti da dimnjak dovedete u uporabno stanje, a njih zaboravite i sudove jer im nema kraja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija