Jump to content

sporna međa


jooka

Preporučene objave

molio bih pomoc. Kupio sam kucu prije 3mj. koja je građena 1978god. i nitko nije zivio u njoj 10god. odprilike. Kuca je površine 8 sirine a 6 duzine ali temelji su napravljeni 8x10 ali na ostatku temelja nije nista sagrađeno. u planu je bilo međutim vlasnici nisu imali novca pa odustali, ja kupio blok i tu krece drama susjeda napala da se ja moram odmaci 1m od međe. ja kazem dobro i pitam gdje je međa a ona na to međa je gdje je ona napravila ogradu dok nikog nije bilo s tim da je to moja desna strana za napraviti ogradu. pomagajte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto se tice međe bivsa vlasnica mi je rekla gdje je meda medutim susjeda kaze da ona nema pojma(zamisli) jel problem je u tome sto je ona na malom placu napravila siroku kucu i sad kada bih uzidao te temelje ona bi od svog dvorista imala samo prolaz i sad neznam sta da radim. Jos jedno pitanje sta ja mogu sada s tim temeljima dali zidati ili prvo nekakvi papiri.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Kada su međni znaci oštećeni tako da se ne mogu raspoznati ,zainteresirane stranke mogu tražiti u sudskom izvanparničnom postupku obnovu međe.Zahtjev za sudsko uređenje međe podnosi se sudu mjesta gdje se nekretnina nalazi.Troškovi se dijele prema vlasničkim udjelima.

Članak 103. Zakona o vlasništvu sadrži odredbe na temelju kojih se uređuje međa .

U Zahtjevu treba navesti broj k.č Zk.ul i KO,.Najbolje je da zahtjev sastavi pravno educirana osoba .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Ponajprije trebate vidjeti što piše u stariom uvjetima za građenje.Ako ništa ne mijenjate tada možete nastaviti prema izdanim uvjetima i rješenju o pravu građenja ili građevinskoj dozvoli ,jer da bi ju dobili trebali ste platiti razne doprinose za određenu kvadraturu.Ako želite graditi drugačije tada trebate ići u rekonstrukciju i nadoplatiti razliku za veću kvadraturu.

Obratite se nadležnom županijskom uredu i dobiti ćete detaljne informacije.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija